Η Apple ετοιμάζει το δικό της gaming controller για τα τέλη του 2020

Μαζί με ένα “gaming” Mac
21 Απριλίου 2020 10:41
Η Apple ετοιμάζει το δικό της gaming controller για τα τέλη του 2020

Στο παρελθόν για να συνδέσει κάποιος ένα gaming controller με το iPhone ή το iPad έπρεπε να ψάξει για MFi αξεσουάρ, συσκευές δηλαδή οι οποίες έχουν πιστοποιηθεί από την Apple πως είναι συμβατές με το iOS. Η έλευση του iOS 13 όμως έκανε ακόμα και το controller του PS4 ικανό να συνδεθεί με iOS συσκευές. Με το ενδιαφέρον γύρω από το gaming να αυξάνεται διαρκώς, η Apple φαίνεται πως αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της gaming controller.

Ένας leaker με το όνομα χρήστη L0vetodream αποκάλυψε πως η Apple θα έχει έτοιμο το νέο controller στα τέλη του 2020 ή στις αρχές του 2021. Ο ίδιος χρήστης έχει δώσει στο παρελθόν σωστές προβλέψεις αρκετά πριν το επιβεβαιώσουν leakers με μεγαλύτερα και πιο αξιόπιστα accounts, όπως την ανάπτυξη των AirPods X, λεπτομέρειες για το iPhone SE 2020 πριν αυτό ανακοινωθεί και άλλα.

Ένα controller από την Apple βγάζει νόημα, αφού μία από τις αλλαγές που έκανε η Apple στο νέο 4K Apple TV ήταν η μεγαλύτερη συμβατότητα με games, αλλά το τηλεχειριστήριο του Apple TV δεν ήταν ότι καλύτερο. Επιπλέον, η έλευση του Apple Arcade δίνει στην Apple την πληθώρα ποιοτικών παιχνιδιών που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την ύπαρξη ενός ξεχωριστού controller.

Επιπλέον, υπάρχουν φήμες για ένα “gaming Mac” με high-end χαρακτηριστικά που θα απευθύνεται στην e-sports αγορά και θα έρθει το 2020. Η φήμη προέρχεται από το Patently Apple οι οποίοι βασίζονται σε αναφορές από την Ταϊβάν. Σύμφωνα με αυτές λοιπόν, αυτή η συσκευή θα κοστίζει περίπου $5.000 και θα έχει τη μορφή είτε ενός gaming laptop είτε ενός AIO.

Φαίνεται λοιπόν πως η Apple σκοπεύει να επενδύσει δυναμικά στην gaming αγορά στο άμεσο μέλλον. Εκτός από αυτές τις φήμες όμως, υπάρχουν και leaks που αφορούν το iPhone και το iPad.

Καταρχάς, tweet του Jon Prosser αποκαλύπτει πως το iPhone 12 θα έχει σημαντικά μικρότερο notch από τους προκατόχους του, κρατώντας όμως το Face ID. Ταυτόχρονα, τα bezels θα δουν μία μικρή μείωση.

Τέλος, σύμφωνα με τον L0vetodream, το νέο iPad Air του 2020 θα έρθει με mini LED οθόνη η οποία θα καταλαμβάνει ολόκληρο το μπροστινό μέρος, χωρίς notch για Face ID κάμερα ή home button με Touch ID. Αντί αυτών, το Touch ID θα ενσωματωθεί κάτω από την οθόνη.