Το A12Z chip του iPad Pro είναι το ίδιο με το A12X 

Απλά με έναν παραπάνω GPU πυρήνα ενεργοποιημένο

Το A12Z chip του iPad Pro είναι το ίδιο με το A12X

Η Apple συνήθως ενσωματώνει μία X εκδοχή του chipset της στα iPads, όπως για παράδειγμα το A12X το οποίο ενσωματώνει το iPad Pro του 2018, μία έκδοση δηλαδή του A12 που βρίσκουμε στο iPhone XS. Φέτος η Apple έκανε την έκπληξη παρουσιάζοντας το iPad Pro του 2020 με το A12Z chipset αντί για το A13Χ.

Σύμφωνα όμως με το TechInsights ο A12Z είναι πρακτικά ο A12Χ, εκτός από έναν έξτρα πυρήνα ο οποίος είναι ενεργοποιημένος στην GPU. Θεωρητικά ο A12Z είναι ελαφρώς πιο ισχυρός στα γραφικά.

Η Apple δεν ανέφερε στην παρουσίασή της βελτιώσεις στις επιδόσεις της CPU, αλλά ο A12Ζ έχει 8πύρηνη GPU ενώ ο Α12X εφταπύρηνη. Το TechInsights όμως υποστήριξε το Μάρτιο πως και ο A12Χ είχε 8πύρηνη GPU με έναν πυρήνα απενεργοποιημένο.

Μπορεί να ακούγεται πως η Apple προσπάθησε να εξαπατήσει τους καταναλωτές, αλλά σύμφωνα με το MacRumors είναι συνηθισμένο φαινόμενο στους κατασκευαστές chip να απενεργοποιούν ένα-δύο πυρήνες οι οποίοι δεν πληρούν τις κατασκευαστικές προδιαγραφές. Ωστόσο από την άλλη δεν μπορούμε να πούμε πως αυτός είναι ο λόγος που επέλεξε η Apple τον A12Z.

1 comment(s)

End of content

No more pages to load