Όχι, ο Bill Gates δεν εξύμνησε το "Greece from Home"

Αλλά είπε πως δε θα υπάρξει επιστροφή στην καθημερινότητα
14 Απριλίου 2020 17:18
Όχι, ο Bill Gates δεν εξύμνησε το "Greece from Home"

Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες μία υποτιθέμενη δήλωση του Bill Gates στην οποία εξυμνεί την πρωτοβουλία του ΕΟΤ “Greece from Home”. Μόνο που τη δήλωση αυτήν δεν την έκανε ο ίδιος ο Gates, αλλά ο Justin Bariso του Inc.com, ο οποίος έκανε αναφορά στη συνέντευξη του Bill Gates στην εκπομπή "This is Working” από τον Daniel Roth, επικεφαλής συντάκτη του LinkedIn.

Αυτό που δήλωσε ο Bariso είναι πως ο τουρισμός έχει πληγεί περισσότερο από τους υπόλοιπους τομείς λόγω του κορωνοϊού, αλλά ο τομέας μπορεί να παραδειγματιστεί από την πρωτοβουλία Greece From Home του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού σε συνεργασία με την Google.

Αυτό το site δημιουργήθηκε με την αρχή του marketing περιεχομένου: χρησιμοποιώντας καλό online περιεχόμενο δημιουργείς μία σχέση με πιθανούς πελάτες. Μέσω YouTube videos και άλλου περιεχομένου, οι δημιουργοί δίνουν στους θεατές τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε αρχαιολογικά μέρη και μουσεία, να βιώσουν υπέροχες σκηνές φύσης και να πραγματοποιήσουν εικονικές επισκέψεις σε εστιατόρια. Κάνοντάς το σωστά, το περιεχόμενο μπορεί να αποφέρει έσοδα μέσω διαφημίσεων ή πωλήσεων προϊόντων. Στο ελάχιστο είναι ένας τρόπος να κρατήσεις επαφή με το κοινό σου μέχρι να θέλουν (και να μπορέσουν) να ταξιδέψουν ξανά.

Αυτό που δήλωσε όντως ο Bill Gates, είναι πως πρέπει να ξεχάσουμε την “επιστροφή στην καθημερινότητα” και να ετοιμαστούμε για μία “νέα καθημερινότητα”. Βλέπει λοιπόν μία “ημι-κανονική” οικονομία τους επόμενους 18 μήνες, όπου δε θα υπάρχουν μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις, δε θα υπάρχουν γεμάτα εστιατόρια. Η λειτουργία των εργοστασίων, των κατασκευών, η επιστροφή στα σχολεία θα μπορέσει να γίνει, αλλά τομείς όπως ο τουριστικός και τα σπορ θα αργήσουν να επανέλθουν.

Θα θέλει ο κόσμος να ταξιδέψει; Θα θέλει να πάει στα εστιατόρια; Θα σκεφτούν να αγοράσουν ένα σπίτι; Ακόμα κι αν η κυβέρνηση πει πως αυτές οι δραστηριότητες είναι OK, δεν μπορούμε να περιμένουμε τη ζήτηση να επανέλθει σε μία νύχτα.