Συνεργασία Apple και Google για ιχνηλάτηση επαφών των θυμάτων COVID-19

Μία συνεργασία που δε βλέπουμε συχνά
11 Απριλίου 2020 11:12
Συνεργασία Apple και Google για ιχνηλάτηση επαφών των θυμάτων COVID-19

Η Apple και η Google μπορεί να είναι ανταγωνιστικές σε πληθώρα προϊόντων και υπηρεσιών, ωστόσο ο κορωνοϊός αναγκάζει ακόμα κι αυτές να συνεργαστούν. Σε μία εξαιρετικά σπάνια κοινή ανακοίνωση των δύο εταιριών, αναφέρεται πως θα διαθέσουν και οι δύο, ομάδες για τη δημιουργία μιας πλατφόρμα ιχνηλάτησης επαφών των θυμάτων COVID-19 σε iOS και Android.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως Apple και Google θα συνεργαστούν για να εντοπίσουν με ποιους ανθρώπους έχουν έρθει σε επαφή, ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Apple και Google θα δημιουργήσουν μία ολοκληρωτική λύση που περιλαμβάνει APIs και τεχνολογία σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος για να βοηθήσουμε στην ιχνηλάτηση επαφών. Δεδομένης της έκτακτης ανάγκης, το σχέδιο είναι να ενσωματώσουμε αυτή τη λύση σε δύο βήματα, ενώ ταυτόχρονα διατηρούμε ισχυρή προστασία γύρω από την ιδιωτικότητα του χρήστη.

Η ιχνηλάτηση επαφών από τις δύο εταιρίες θα γίνει χρησιμοποιώντας το Bluetooth των συσκευών, το οποίο αν οι χρήστες μπουν στην εμβέλειά του θα δημιουργήσει ένα αρχείο. Έτσι, αν κάποιος βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, οι αρχές θα μπορούν γρήγορα να βρουν με ποιον ακόμα έχει έρθει σε επαφή τις προηγούμενες μέρες.