Η NVIDIA ρίχνεται στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού

Διαθέτει την υπολογιστική της δύναμη στους ερευνητές
07 Απριλίου 2020 11:13
Η NVIDIA ρίχνεται στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού

Η τεχνολογική βιομηχανία έχει στρέψει τις προσπάθειές της στην καταπολέμηση της πανδημίας και πολλές εταιρίες αλλά και απλοί πολίτες “δανείζουν” την υπολογιστική τους δύναμη στην έρευνα γύρω από τον κορωνοϊό. Οι προσπάθειες αυτές περιλαμβάνουν πλέον και την NVIDIA, η οποία συμμετέχει πλέον στο COVID-19 High Performance Computing Consortium, ένα γκρουπ το οποίο υποστηρίζει την έρευνα γύρω από τον κορωνοϊό, προσφέροντας τον πολύτιμο χρόνο χρήσης 30 υπερυπολογιστών, με συνολική απόδοση 400 petaflops.

Η NVIDIA θα προσφέρει λοιπόν πρόσβαση στον SaturnV υπερυπολογιστή της και την τεχνογνωσία της σε τεχνητή νοημοσύνη, βιολογία και υπολογισμούς μεγάλης κλίμακας. Πρακτικά θα προσφέρει στους ερευνητές μοντελοποίηση και άλλες απαιτητικές εργασίες οι οποίες είναι εξαιρετικά χρονοβόρες με παραδοσιακά μέσα.

Επιπλέον, ήδη έχει 27.000 GPUs μέσα στον υπερυπολογιστή Summit, οι οποίες συμβάλλουν στην έρευνα του κορωνοϊού, ενώ διαθέτει και πολλά chips στους υπολογιστές του Folding@Home στο οποίο συμμετέχουν πολίτες από όλο τον κόσμο.