Το YouTube καταπολεμά τα videos που συνδέουν το 5G με τον κορωνοϊό

Μετά τα περιστατικά στο Ηνωμένο Βασίλειο
06 Απριλίου 2020 10:55
Το YouTube καταπολεμά τα videos που συνδέουν το 5G με τον κορωνοϊό

Οι πυρπολήσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας εξαιτίας μία θεωρίας συνομωσίας που έγινε viral και σχετίζει το 5G με τον κορωνοϊό, συνεχίζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο φτάνοντας συνολικά τον αριθμό των εφτά, με τέσσερις να έχουν γίνει το τελευταίο 24ωρο. Το YouTube αποφάσισε να λάβει μέτρα και θα περιορίσει το περιεχόμενο που διαδίδει θεωρίες συνομωσίας συνδέοντας την 5G τεχνολογία με τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα θα αφαιρέσει videos που παραβιάζουν τις πολιτικές του, ενώ αυτά που κινούνται στη σφαίρα της συνομωσίας σχετικά με το 5G αλλά δεν αναφέρουν τον κορωνοϊό, θα παραμείνουν στο site ως “αμφιλεγόμενο περιεχόμενο”. Αυτά τα videos μπορεί να περιοριστούν από τον αλγόριθμο και να αφαιρεθούν από τα αποτελέσματα αναζήτησης ή να τους αφαιρεθεί η δυνατότητα δημιουργίας εσόδων.

Έχουμε ήδη ξεκάθαρες πολιτικές που απαγορεύουν videos τα οποία προωθούν ιατρικά αναπόδεικτες μεθόδους πρόληψης εναντίον του κορωνοϊού και αφαιρούμε άμεσα αυτά τα videos όταν αναφέρονται. Ξεκινήσαμε επίσης να μειώνουμε τις προτάσεις αμφιλεγόμενου περιεχομένου όπως οι θεωρίες συνομωσίας σχετικά με το 5G και τον κορωνοϊό οι οποίες μπορούν να παραπληροφορήσουν τους χρήστες με ζημιογόνο τρόπο.

Ο διευθυντής του GSMA, Mats Granryd δήλωσε:

Η βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών εργάζεται ασταμάτητα για να κρατήσει σε λειτουργία κρίσιμες υποδομές στην υγεία, την εκπαίδευση και τις υπηρεσίες ανάγκης, τη λειτουργία των επιχειρήσεων και την επικοινωνία φίλων και συγγενών. Είναι αποτρόπαιο το γεγονός πως οι υποδομές αυτές δέχονται επίθεση εξαιτίας ξεκάθαρων ψεμάτων. Καλούμε όλους να εμπιστευτούν τις αρχές υγείας και να είναι σίγουροι πως η τεχνολογία επικοινωνιών είναι ασφαλής. Δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ 5G και COVID-19.