Η Sony στήνει ταμείο αρωγής ύψους $100 εκατομμυρίων

Για τις επιπτώσεις της πανδημίας
02 Απριλίου 2020 14:34
Η Sony στήνει ταμείο αρωγής ύψους $100 εκατομμυρίων

Με τα κρούσματα του κορωνοϊού να πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο, η Sony ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει ένα ταμείο αρωγής ύψους $100 εκατομμυρίων για τις επιπτώσεις της πανδημίας. Συγκεκριμένα, τα χρήματα αυτά θα διατεθούν σε τρεις τομείς.

Τα $10 εκατομμύρια θα διατεθούν άμεσα στο COVID-19 Solidarity Response Fund του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, τη UNICEF και στο UNHCR για να βοηθηθούν οι ειδικοί υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του ιού.

Για τα υπόλοιπα κεφάλαια η Sony δεν ήταν ξεκάθαρη ως προς τη διάθεσή τους και αρκέστηκε να πει πως θα κατευθυνθούν στην υποστήριξη παιδιών και εκπαιδευτικών που εργάζονται απομακρυσμένα, ενώ θα υποστηρίξει και την κοινότητα της βιομηχανίας θεάματος, όπως η μουσική, οι ταινίες, τα παιχνίδια και τα animation.

Η Sony εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες αυτών που έχουν χαθεί εξαιτίας του COVID-19 και εκφράζει τη στήριξή της σε όσους έχουν επηρεαστεί. Για να ξεπεράσουμε αυτήν την χωρίς προηγούμενο πρόκληση την οποία αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία σε ολόκληρο τον κόσμο, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ως διεθνής εταιρία για να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον του COVID-19, τα παιδιά που είναι το μέλλον μας και αυτούς που έχουν επηρεαστεί στην κοινότητα των δημιουργών.