Η Huawei προειδοποιεί τις ΗΠΑ για "καταστροφικές συνέπειες" αν ενισχυθούν οι απαγορεύσεις εναντίον της

Η Κίνα δε θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια
01 Απριλίου 2020 13:30
Η Huawei προειδοποιεί τις ΗΠΑ για "καταστροφικές συνέπειες" αν ενισχυθούν οι απαγορεύσεις εναντίον της

Ο εκ περιτροπής Πρόεδρος της Huawei, Eric Xu, προειδοποίησε τις ΗΠΑ πως οι αμερικανικές εταιρίες μπορεί να αντιμετωπίσουν απαγορεύσεις στην Κίνα ως αντίποινα, αν η Ουάσιγκτον επιμείνει στα σχέδια της να εισάγει πιο αυστηρές προϋποθέσεις στις εξαγωγές της Huawei, ενώ η κίνηση αυτή θα έχει “καταστροφικές επιπτώσεις” στην τεχνολογική βιομηχανία γενικότερα.

Νομίζω πως η κινεζική κυβέρνηση δε θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια να βλέπει την Huawei να σφαγιάζεται και πιστεύω πως θα πάρει αντίμετρα. Γιατί να μην απαγορέψει η κινεζική κυβέρνηση τη χρήση 5G chips ή 5G σταθμών, smartphones και άλλων συσκευών στην κινεζική αγορά, που παρέχουν αμερικανικές εταιρίες για τους ίδιους λόγους κυβερνοασφάλειας;

Θα είναι καταστροφικό και θα έχει αλυσιδωτή αντίδραση στην παγκόσμια βιομηχανία. Θα είναι τρομακτικό. Αν ανοίξει το Κουτί της Πανδώρας, μάλλον θα δούμε μία καταστροφική επίπτωση στην παγκόσμια βιομηχανία και τώρα δε θα είναι μόνο μία εταιρία, η Huawei, η οποία θα καταστραφεί. Ελπίζω να μην επαληθευτώ. Αλλιώς μπορεί να δούμε αλλεπάλληλα κύματα καταστροφικών μετασεισμών. Αν συμβεί αυτό, ούτε ένας παίκτης στην παγκόσμια αλυσίδα προμηθευτών δε θα παραμείνει άθικτος.

Tags: