Η Huawei παρουσίασε τη δική της ψηφιακή βοηθό ονόματι Celia  

Και ενεργοποιεί τη Siri όποτε την προφέρετε

Η Huawei παρουσίασε τη δική της ψηφιακή βοηθό ονόματι Celia

Η έλλειψη Google υπηρεσιών από τα νέα smartphones της Huawei την έχει αφήσει χωρίς Google Assistant. Η Huawei διαθέτει ήδη την Xiaoyi στην Κίνα, αλλά εκτός αυτής χρειάζεται κάτι να προσφέρει σε παγκόσμιο επίπεδο. Και έτσι παρουσίασε την Celia, ελπίζοντας πως δε θα έχει την κατάληξη της Bixby της Samsung. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν αναφορές reviewers οι οποίοι έχουν στα χέρια τους το P40 και όταν λένε “Hey Celia” για να ενεργοποιήσουν την ψηφιακή βοηθό, ενεργοποιείται ταυτόχρονα και η Siri από το iPhone.

Η Celia λοιπόν θα μπορεί να κάνει όλα όσα κάνουν οι υπόλοιποι ψηφιακοί βοηθοί. Θα μπορείτε να της ζητήσετε να πραγματοποιήσει μια κλήση, να στείλει μήνυμα, να ορίσετε ξυπνητήρι, να προγραμματίσετε ραντεβού, να ανοίξετε το Bluetooth κλπ. Διαθέτει επίσης το “face to face translate” με το οποίο μπορείτε να έχετε μετάφραση σε πραγματικό χρόνο, χρήσιμο για τα ταξίδια σας στο εξωτερικό. Με την AI της Huawei θα μπορεί επίσης να μετρήσει τις θερμίδες που έχει το πιάτο σας.

Η Celia θα γίνει διαθέσιμη στις 7 Απριλίου με το EMUI 10.1, θα υποστηρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά και η Huawei σκοπεύει σταδιακά να την ενσωματώσει σε όλες τις συσκευές της, από laptops μέχρι έξυπνα ηχεία.