94 νέα κρούσματα κορωνοϊού  στην Ελλάδα – Στους 15 οι νεκροί

Μεγάλη αύξηση σε σχέση με χθες
22 Μαρτίου 2020 18:49
94 νέα κρούσματα κορωνοϊού  στην Ελλάδα – Στους 15 οι νεκροί

Πριν λίγα λεπτά ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε πως από αύριο, Δευτέρα, τίθεται σε ισχύ πλήρης απαγόρευση της κυκλοφορίας. Φυσικά ο λόγος δεν είναι άλλος από την πανδημία του νέου κορωνοϊού COVID-19 που συνεχίζει να εξαπλώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση έκανε γνωστό πως συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται σε 624. Ο αριθμός αυξήθηκε σημαντικά καθώς μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο ανακοινώθηκαν 94 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Παράλληλα, σε αυτό το διάστημα διπλασιάστηκαν οι διασωληνωμένοι ασθενείς που ανέρχονται σε 34. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι πλέον 124 και ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 64 έτη.

Δυστυχώς, οι θάνατοι στη χώρα μας φτάνουν πλέον τους 15. Οι 14 από τους συμπολίτες μας που χάθηκαν είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Σε πιο αισιόδοξη νότα 19 ασθενείς κατάφεραν να πάρουν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Για άλλη μια φορά σας παροτρύνουμε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να τηρείτε φυσικά τους βασικούς κανόνες υγιεινής.