Το Disney+ θα ρίξει την ποιότητα streaming στην Ευρώπη

Ανακοίνωση πριν ακόμα κυκλοφορήσει
22 Μαρτίου 2020 09:27
Το Disney+ θα ρίξει την ποιότητα streaming στην Ευρώπη

Το Disney+ μπορεί να έρχεται στις 24 Μαρτίου στην ευρωπαϊκή αγορά, ωστόσο ο streaming γίγαντας ακολουθεί το παράδειγμα των Netflix, YouTube, Amazon Prime Video και Apple TV+ για να μειώσει το αποτύπωμά του στην υποδομή των παρόχων internet κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τηρώντας τη γραμμή της υπευθυνότητας που είχαμε πάντα, ανταποκρινόμαστε στο αίτημα του Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Εσωτερική Αγορά, Thierry Breton, για να συνεργαστούμε στη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της broadband υποδομής. Εν αναμονή υψηλής ζήτησης για το Disney+, παίρνουμε προληπτικά μέτρα για να μειώσουμε τη συνολική χρήση bandwidth τουλάχιστον κατά 25% σε όλες τις αγορές που θα κυκλοφορήσει το Disney+ στις 24 Μαρτίου. Τις επόμενες μέρες θα παρακολουθούμε την κίνηση του Internet και θα εργαζόμαστε στενά με τους παρόχους για να μειώσουμε περαιτέρω τα bitrates όπου χρειαστεί, για να διασφαλίσουμε πως δε θα κατακλυστούν από τη ζήτηση των καταναλωτών.

Να σημειώσουμε πως κατόπιν αιτήματος της γαλλικής κυβέρνησης, το Disney+ θα καθυστερήσει την κυκλοφορία του στη χώρα μέχρι τις 7 Απριλίου.