Χωρίς εγχώριες περιπτώσεις κορωνοϊού για μία μέρα η Κίνα

Οι ειδικοί προειδοποιούν πως έρχεται δεύτερο κύμα
20 Μαρτίου 2020 13:50
Χωρίς εγχώριες περιπτώσεις κορωνοϊού για μία μέρα η Κίνα

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανέφερε πως δεν υπήρξαν νέα εγχώρια κρούσματα του κορωνοϊού την Τετάρτη 18 Μαρτίου και πως τα 34 νέα περιστατικά προήλθαν από ανθρώπους που επέστρεψαν στην Κίνα από το εξωτερικό. Το γεγονός σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ο αριθμός κρουσμάτων έπεσε στο μηδέν από τότε που ξεκίνησε η επιδημία τον Δεκέμβριο.

Μάλιστα, πέρα από τη Wuhan ή οποία είναι το επίκεντρο, η επαρχία Hubei έχει να αναφέρει νέο περιστατικό εδώ και 13 μέρες. Τα περιστατικά στη Wuhan παρέμειναν σε μονοψήφια νούμερα την προηγούμενη βδομάδα, μέχρι που την Τετάρτη έπεσαν στο μηδέν.

Από την αρχή της κρίσης η Κίνα έχει πάνω από 80.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 3.253 νεκρούς και πάνω από 70.000 ασθενείς που θεραπεύτηκαν. Η μείωση των κρουσμάτων οδήγησε στη χαλάρωση των μέτρων της καραντίνας, ωστόσο ειδικοί θεωρούν πως αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ένα δεύτερο κύμα της ασθένειας.

Θα συνεχίσει να “σιγοκαίει”. Ο ιός είναι ακόμα εκεί έξω. Αναμένουμε να επανέλθει στην Κίνα με εισαγόμενες περιπτώσεις από τον υπόλοιπο κόσμο. – Michael Osterholm, University of Minnesota