Το Netflix μειώνει την ποιότητα του streaming στην Ευρώπη

Για να αντέξει το δίκτυο
20 Μαρτίου 2020 09:27
Το Netflix μειώνει την ποιότητα του streaming στην Ευρώπη

Κατόπιν έκκλησης του Ευρωπαίου Επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς, Thierry Breton, προς τις streaming πλατφόρμες να μειώσουν τη χρήση bandwidth κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού για να αντέξει το δίκτυο, το Netflix ανακοίνωσε πως μειώνει το bit rate σε όλα τα streams στην Ευρώπη για τις  επόμενες 30 ημέρες. Η εταιρία ισχυρίζεται πως αυτή η κίνηση θα μειώσει το ψηφιακό φόρτο εργασίας στα Ευρωπαϊκά δίκτυα κατά 25%.

Έχουμε μία κοινή ευθύνη να πάρουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία του internet κατά τη διάρκεια της μάχης εναντίου του ιού. – Thierry Breton

Τα νέα δεδομένα με τον κορωνοϊό και η κοινωνική απόσταση, έχει προκαλέσει τεράστια αύξηση στη χρήση του internet στη Γηραιά Ήπειρο. Για παράδειγμα, η Telecom Italia στην Ιταλία είδε αύξηση στη χρήση του internet (σταθερό και κινητό) στα αστικά κέντρα έως και 75%. Η συνολική ταχύτητα download και upload έχει μειωθεί σε όλη τη χώρα.

Μετά τις συζητήσεις μεταξύ του Επιτρόπου Thierry Breton και του Reed Hastings – και δεδομένων των εξαιρετικών δυσκολιών που φέρνει ο κορωνοϊός – το Netflix αποφάσισε να αρχίσει να μειώνει τα bit rates σε όλα τα streams στην Ευρώπη για 30 μέρες.

Είχαμε επικεντρωθεί στην αποδοτικότητα του δικτύου μας για πολλά χρόνια, ενώ παρείχαμε την υπηρεσία μας δωρεάν σε εταιρίες τηλεπικοινωνιών. – Netflix