Πέντε οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα – Ανακοινώθηκε ο νέος αριθμός των κρουσμάτων

Νέα στατιστικά
17 Μαρτίου 2020 20:59
Πέντε οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα – Ανακοινώθηκε ο νέος αριθμός των κρουσμάτων

Το υπουργείο Υγείας προέβη σε νέα ενημέρωση σχετικά με την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού COVID-19 στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως σήμερα, Τρίτη 17 Μαρτίου, τα κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται σε 387. Αυτό σημαίνει πως έχουμε 35 νέα κρούσματα σε σχέση με χτες.

Συνολικά τα 60 κρούσματα δεν έχουν άμεσα αναγνωρίσιμη πηγή προέλευσης, δηλαδή δεν έχουν ταξιδέψει κάπου ή δεν έχουν σχέση με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Οι 70 ασθενείς νοσηλεύονται, με τους 11 να είναι διασωληνωμένοι. Ο αριθμός των εργαστηριακών ελέγχων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 4900.

Δυστυχώς ανακοινώθηκε και ένας ακόμη θάνατος. Πρόκειται για έναν άνθρωπο ηλικίας 67 ετών, ο οποίος είχε επιβαρυμένη υγεία.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε από τη Γουχάν, μόνο το 15% των περιστατικών καταγράφεται. Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό, πράγμα που σημαίνει πως ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος.

Για άλλη μια φορά σας παροτρύνουμε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να τηρείτε φυσικά τους βασικούς κανόνες υγιεινής. Τέλος, καλό θα ήταν περιορίσουν κατά το δυνατόν οι άσκοπες μετακινήσεις.