Δωρεάν συνδρομές σε NOVA, Cosmote TV, Wind Vision και Vodafone TV ζητά ο Υπουργός Επικρατείας

Καλεί τους παρόχους να βάλουν πλάτη
16 Μαρτίου 2020 16:47
Δωρεάν συνδρομές σε NOVA, Cosmote TV, Wind Vision και Vodafone TV ζητά ο Υπουργός Επικρατείας

Με επιστολή προς τους παρόχους τηλεπικοινωνιών, τα μέλη του ΣΕΠΕ και τις επιχειρήσεις συνδρομητικών υπηρεσιών, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ζητά ψηφιακή αλληλεγγύη σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, δεδομένων των νέων συνθηκών λόγω του κορωνοϊού, ζητά από τις επιχειρήσεις να εξετάσουν ποιες από τις υπηρεσίες/προϊόντα τους που παρέχουν συνδρομητικά, μπορούν να διαθέσουν δωρεάν για το διάστημα που θα διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα. Οι υπηρεσίες και τα προϊόντα αυτά μπορούν να περιλαμβάνουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση και εργασία, αλλά και ψυχαγωγία.

Η πρωτοβουλία με τίτλο Digital Solidarity θα είναι αναρτημένη στην Ελληνική Συμμαχία της γενικής γραμματείας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες λόγω του νέου κορωνοϊού έχει δημιουργήσει για όλους μας νέα δεδομένα εξαιτίας των μέτρων που έχει χρειαστεί να ληφθούν και όσων ενδέχεται να χρειαστεί να ληφθούν με βάση τις εξελίξεις. Σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση καλούμαστε να αντεπεξέλθουμε όλοι μαζί, με αλληλεγγύη και συνεργασία. Είναι η στιγμή να ανταποκριθούμε στον ρόλο που μας αναλογεί ατομικά και συλλογικά. Για τον λόγο αυτό το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης κινητοποιεί το σύνολο των υπηρεσιών, των φορέων και των συνεργείων του. Οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε ώστε οι πολίτες, το κράτος και οι επιχειρήσεις να έχουν τα κατάλληλα εφόδια για να ανταποκριθούν όσο το δυνατόν καλύτερα στη νέα πραγματικότητα. Σας καλώ να εξετάσετε ποιες από τις υπηρεσίες ή/και προϊόντα που παρέχετε συνδρομητικά μπορούν να διατεθούν δωρεάν για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα, υπηρεσίες και προϊόντα που διευκολύνουν την εξ αποστάσεως εργασία και εκπαίδευση, αλλά και την ψυχαγωγία – και να μας ενημερώσετε σχετικά, εντάσσοντάς το στην πρωτοβουλία DigitalSolidarityGR που άμεσα θα λειτουργεί και ως πλατφόρμα. Σε αυτήν τη συγκυρία οφείλουμε να αποτελέσουμε δυναμικό κομμάτι της απάντησης στην πρόκληση απέναντι στην πανδημία. Και είμαι βέβαιος ότι η ανταπόκρισή σας θα είναι άμεση και καθοριστική.