Θα αντέξει το internet της Ελλάδας το βάρος του "Μένουμε Σπίτι";

Έκτακτη συνεδρίαση Υπουργείου με παρόχους
16 Μαρτίου 2020 16:26
Θα αντέξει το internet της Ελλάδας το βάρος του "Μένουμε Σπίτι";

Μέσω βιντεοδιάσκεψης εξέτασε σήμερα η ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης το ενδεχόμενο υπερφόρτωσης των δικτύων και τη διασφάλιση της ακεραιότητας των τηλεπικοινωνιακών υποδομών. Στη διάσκεψη ήταν παρόντες ο CEO του OTE, Μιχάλης Τσαμάζ, ο CEO της Vodafone Ελλάς, Χάρης Μπρουμίδης, ο CEO της Wind Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής και ο CEO της Forthnet, Πάνος Παπαδόπουλος.

Η αυξημένη χρήση του internet λόγω της πρωτοβουλίας Μένουμε Σπίτι, μπορεί να δοκιμάσει τις αντοχές του συστήματος και ανησυχεί τους κυβερνητικούς φορείς, καθώς ολοένα και περισσότερες εταιρίες εφαρμόζουν πρακτικές τηλεργασίας με τους εργαζόμενους να δουλεύουν από το σπίτι τους. Στη συνάντηση έγινε επισκόπηση των δεδομένων και εξετάστηκαν ενέργειες για τη διαχείριση του φόρτου, ενώ συμφωνήθηκε η διαρκής επικοινωνία των δύο πλευρών προς τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των δικτύων.

Το Υπουργείο καλεί επίσης τους πολίτες να κάνουν υπεύθυνη χρήση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών, προκειμένου να αποφεύγονται πιθανά φαινόμενα τοπικής υπερφόρτωσης στα δίκτυα, ενώ διατηρεί το δικαίωμα να παρέμβει όπου αυτό κριθεί αναγκαίο.