Το Bitcoin έχασε τη μισή αξία του μέσα σε δύο μέρες

Εξαιτίας τους κορωνοϊού
14 Μαρτίου 2020 09:41
Το Bitcoin έχασε τη μισή αξία του μέσα σε δύο μέρες

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου έχασε πάνω από το 50% της αξίας τους μέσα σε δύο μέρες, κλείνοντας την Παρασκευή κάτω από τα $4.000 σύμφωνα με το CoinDesk. Στα μέσα Φεβρουαρίου το Bitcoin κινούνταν στα $10.000, η αντίδραση όμως των χρηματιστηρίων τα οποία σημείωσαν σημαντική πτώση λόγω του κορωνοϊού, συμπαρέσυρε και το Bitcoin.

Η τιμή του Bitcoin είναι κυρίως αποτέλεσμα της εξάπλωσης του κορωνοϊού ο οποίος επηρεάζει τις διεθνείς αγορές και οδηγεί τους επενδυτές στην ασφάλεια των μετρητών. Με αυτήν την απότομη πτώση, η δυναμική του Bitcoin ως ένα ασφαλές μέρος επένδυσης αμφισβητείται, αλλά πιστεύουμε πως είναι πολύ νωρίς για να ψάξουμε για συγκρίσεις μεταξύ του Bitcoin και άλλες τάξεις επενδύσεων. – Joe DiPasquale, CEO της BitBull Capital

Η Wall Street είχε μία “εφιαλτική” εβδομάδα, με τις μετοχές να καταγράφουν την Πέμπτη τις χειρότερες πτώσεις τους από τη “Μαύρη Δευτέρα” του 1987, για να ανέβουν απότομα την Παρασκευή ενόψει των ανακοινώσεων από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο για κρατικές οικονομικές ενισχύσεις. Τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα σημείωσαν επίσης πτώση αυτή τη βδομάδα, με το δεύτερο μεγαλύτερο, το Ethereum, να σημειώνει πτώση 46% και το XRP 40%.