Εγκαταστήστε Android στο iPhone σας με το Project Sandcastle

Η ελευθερία να διαλέξετε ένα διαφορετικό λειτουργικό σύστημα
06 Μαρτίου 2020 09:43
Εγκαταστήστε Android στο iPhone σας με το Project Sandcastle

Πριν μια δεκαετία ο David Wang κατάφερε να εγκαταστήσει Android στο πρώτης γενιάς iPhone. Τώρα, αυτός και οι συνάδελφοί του στην εταιρία Corellium κατάφεραν να το ξανακάνουν με το Project Sandcastle.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα hack που σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε Android στο iPhone 7 και στο iPhone 7 Plus, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως η συσκευή σας πρέπει να έχει jailbreak. Μάλιστα η Apple μήνυσε πέρυσι την Corellium κατηγορώντας την πως παραβιάζει τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων δημιουργώντας μία software εκδοχή ενός iPhone για τις δοκιμές της. Με τη σειρά της η Corellium άσκησε την κριτική της στον τεχνολογικό κολοσσό που ονομάζεται Apple.

Το iPhone περιορίζει τους χρήστες μέσα σε ένα sandbox. Αλλά όταν αγοράζεις ένα iPhone, έχεις την ιδιοκτησία του hardware. Το Android για το iPhone σου δίνει την ελευθερία να τρέξεις διαφορετικό λειτουργικό σύστημα σε αυτό το hardware.

Η λειτουργία του Project Sandcastle είναι ακόμα περιορισμένη και σε μορφή beta με αρκετές ελλείψεις. Η εγκατάστασή του φυσικά θα ακυρώσει την εγγύησή σας και δεν προτείνεται σε άπειρους χρήστες.