ΕΠΙΣΗΜΟ: Στα τριανταένα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Νέα ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
05 Μαρτίου 2020 15:11
ΕΠΙΣΗΜΟ: Στα τριανταένα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Νέες πληροφορίες δόθηκαν στα φώτα της δημοσιότητας όσον αφορά την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε τριανταένα (31), όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Τα εικοσιένα (21) νέα κρούσματα είχαν ταξιδέψει μαζί με έναν 66χρονο, ο οποίος στις 27 Φεβρουαρίου είχε βρεθεί στο εξωτερικό και συγκεκριμένα συμμετείχε σε εκδρομή σε Αίγυπτο και Ισραήλ. Στην εκδρομή αυτή είχαν ταξιδέψει μαζί του 52 άτομα από τους νομούς Αχαΐας και Ηλείας.

Το καθησυχαστικό είναι πως μόλις τα τρία (3) από τα εικοσιένα (21) νέα κρούσματα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Έξι (6) βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση και νοσηλεύονται με ηπιότερα συμπτώματα. Οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατ' οίκον απομόνωση και η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας επισημαίνει πως είναι καλά στην υγεία τους.

Ειδικοί λοιμωξιολόγοι πραγματοποιούν από χθες εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών των ταξιδιωτών, αλλά και του προσωπικού του νοσοκομείου που είχε έρθει σε επαφή με τον 66χρονο, καθώς αρχικά δεν εκτιμήθηκε πως επρόκειτο για ύποπτο κρούσμα.

Να σημειώσουμε πως ο κ. Τσιόδρας ξεκίνησε την ανακοίνωση, επισημαίνοντας πως “η επιδημία του φόβου είναι η χειρότερη. Χρειάζεται ψυχραιμία από όλους μας και να μην σπείρουμε επιδημία πανικού”.

Και εμείς με τη σειρά μας παροτρύνουμε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να τηρείτε φυσικά τους βασικούς κανόνες υγιεινής. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες συχνές απορίες σχετικά με τον κορωναϊό πατώντας εδώ.