Η δραστική αντιμετώπιση της Κίνας στην απειλή του κορωνοϊού με καραντίνα και απαγόρευση κυκλοφορίας έχει και μία απρόβλεπτη αλλά θετική επίπτωση. Όπως αποκαλύπτουν φωτογραφίες από δορυφόρους της NASA, η ρύπανση του αέρα στην Κίνα έχει μειωθεί δραστικά μετά το ξέσπασμα του ιού. Όπως βλέπετε και στην εικόνα παρακάτω, στα αριστερά φαίνονται τα επίπεδα του διοξειδίου του αζώτου πριν τον ιό και στα δεξιά μετά το χτύπημά του.

Είναι η πρώτη φορά που βλέπω μία τόσο δραματική πτώση σε μία τόσο μεγάλη περιοχή για ένα συγκεκριμένο περιστατικό. – Fei Liu, Goddard Space Flight Center, NASA
Η πτώση στα επίπεδα ρύπανσης του αέρα είναι κάτι σύνηθες αυτήν την εποχή του χρόνου στην Κίνα λόγω της κινεζικής πρωτοχρονιάς ωστόσο τέτοια πτώση δεν έχει σημειωθεί ξανά. Να θυμίσουμε πως η κυβέρνηση είχε κλείσει εργοστάσια, είχε απαγορεύσει μετακινήσεις και είχε θέσει σε καραντίνα ολόκληρες πόλεις εκατομμυρίων, απαγορεύοντας στους πολίτες να βγαίνουν από τα σπίτια τους για να καταπολεμήσει τη μετάδοση του ιού.
Must Read
Το «Gundam» των 650.000 δολαρίων βγήκε στην αγορά
Η Κίνα βάζει φρένο στις απολύσεις εργαζομένων λόγω τεχνητής νοημοσύνης
Η Huawei ετοιμάζει διεθνές άνοιγμα στα AI chips