Το streaming αποτελεί πλέον το 79% των εσόδων της μουσικής βιομηχανίας

Αποκαλυπτικά τα νούμερα των ΗΠΑ
28 Φεβρουαρίου 2020 10:04
Το streaming αποτελεί πλέον το 79% των εσόδων της μουσικής βιομηχανίας

Ο τρόπος που ακούμε μουσική έχει αλλάξει με τα χρόνια. Από τα βινύλια περάσαμε στις κασέτες, στα CD και έπειτα στα ψηφιακά μέσα. Η ψηφιακή μορφή είναι η επιλογή του σήμερα, ωστόσο το downloading φαίνεται πως βαδίζει προς την εξαφάνιση και όλο και περισσότεροι στρέφονται προς το streaming. Σύμφωνα με τα νούμερα του Recording Industry Association of America, το streaming αποτελεί πλέον στις ΗΠΑ το 79% των εσόδων της μουσικής βιομηχανίας.

Το εντυπωσιακό είναι πως μόλις πριν μια δεκαετία, το 2009, αποτελούσε μόλις το 5% των εσόδων ενώ τα φυσικά αντίτυπα επικρατούσαν με 59%. Σήμερα όμως τα φυσικά αντίτυπα αποτελούν μόλις το 10% των εσόδων. Τα downloads έχουν πληγεί επίσης και από το 34% το 2009 έχουν φτάσει στο 8%.

Η μουσική δεν κάνει τη μετάβαση στο ψηφιακό – οδηγεί μία βιομηχανία με προτεραιότητα σε αυτό. Η σημερινή αναφορά αντανακλά την προοπτική ενός μέλλοντος στο οποίο οι δημιουργοί έχουν ένα μονοπάτι ανάπτυξης. Αποκαλύπτει επίσης όμως πόσο δουλειά έχουμε ακόμα για να διασφαλίσουμε μία υγιή μουσική κοινότητα στην οποία όλη η μουσική εκτιμάται και οι δημιουργοί αποζημιώνονται δίκαια. Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει την πλήρη αξία της μουσικής σε όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες. – Mitch Glazier, CEO RIAA

Tags: