Η Samsung ξεκινά τη μαζική παραγωγή 16GB LPDDR5 RAM chips για τις επόμενες ναυαρχίδες 

Με αρχιτεκτονική 10nm

Η Samsung ξεκινά τη μαζική παραγωγή 16GB LPDDR5 RAM chips για τις επόμενες ναυαρχίδες

Η εποχή που τα τηλέφωνα είχαν μόλις 1GB RAM δε φαίνεται και τόσο μακρινή, ωστόσο οι εξελίξεις στην τεχνολογία έχουν κάνει άλματα. Πλέον τα 8GB RAM είναι κάτι φυσιολογικό, αναμενόμενο ίσως στις ναυαρχίδες του 2019, ενώ σε κορυφαία μοντέλα βλέπουμε ακόμα και 12GB RAM. Ετοιμαστείτε λοιπόν για μία ακόμα αναβάθμιση, αφού το 2020 θα δείτε τηλέφωνα με 16GB RAM.

Η Samsung ανακοίνωσε πως ξεκινά τη μαζική παραγωγή LPDDR5 RAM chipsets των 16GB, τα οποία θα εξοπλίσουν τα νέα premium smartphones. Μάλιστα η Samsung έχει εξοπλίσει ήδη το Galaxy S20 Ultra με 16GB RAM στην έκδοση των 512GB αποθηκευτικού χώρου.

Τα νέα chips αποτελούνται από 8 chips των 12 gigabit και 4 των 8 gigabit, εξοπλίζοντας τα νέα premium smartphones με τη διπλάσια RAM που βρίσκουμε σε πολλά laptops και PCs σήμερα. Η νέα RAM υποστηρίζει ταχύτητες 5.500 Mb/s, σημειώνοντας αύξηση 1.3 φορές στην ταχύτητα της προηγούμενης γενιάς. Σε σχέση με ένα 8GB LPDDR4X chip προσφέρει μειωμένη κατανάλωση ενέργειας κατά 20% στη διπλάσια χωρητικότητα.

Μάλιστα η Samsung σχεδιάζει να παράγει στο δεύτερο μισό του έτους την τρίτη γενιά chipset που θα φτάνουν τα 6.400 Mb/s.

1 σχολιο(α)