Αυτό είναι το καινοτόμο Galaxy Z Flip

Το πρώτο αναδιπλούμενο τηλέφωνο με γυάλινη οθόνη
11 Φεβρουαρίου 2020 21:11
Αυτό είναι το καινοτόμο Galaxy Z Flip

Την αυλαία του Unpacked event της Samsung άνοιξε το νέο αναδιπλούμενο τηλέφωνο της εταιρίας. Το Galaxy Z Flip λοιπόν είναι επίσημο και επιβεβαιώνει τις μέχρι τώρα διαρροές.

Αναλυτικά λοιπόν έχουμε μία συμμετρική συσκευή όταν είναι διπλωμένη η οποία χωράει σε μια παλάμη, ενώ διαθέτει μία μικρή οθόνη 1.1 ιντσών Super AMOLED για τις ειδοποιήσεις και την ώρα. Μπορείτε ακόμα και να τραβήξετε μία selfie βλέποντας τον εαυτό σας στη μικρή οθόνη. Έρχεται σε Mirror Purple, Mirror Black και σε ορισμένες χώρες σε Mirror Gold χρώματα, αντανακλώντας το φως.

Η καινοτομία σε αυτό το τηλέφωνο είναι η ελαστική γυάλινη οθόνη του, η πρώτη σε αναδιπλούμενο τηλέφωνο η οποία υπόσχεται 200.000 αναδιπλώσεις. Το flex mode του design επιτρέπει στο τηλέφωνο να στέκεται στην κλίση που το θέλετε και χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει εντελώς για να λειτουργήσει. Η πρακτική εφαρμογή εδώ είναι πως μπορείτε να καταγράφετε selfie videos ή να κάνετε βιντεοκλήσεις σαν να είχατε στη διάθεσή σας ένα τρίποδο για να κρατάει το τηλέφωνο. Σε αντίθεση με το Galaxy Fold, αυτή τη φορά ο μηχανισμός αναδίπλωσης είναι προστατευμένος από τη σκόνη.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά το οποία δεν αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, έχουμε οθόνη 6.7 ιντσών όταν είναι ανοιχτή, με ανάλυση 2.636x1080 (FHD+). Στο εσωτερικό διαθέτει έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή στα 7nm χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς ποιος είναι. Οι φήμες κάνουν λόγο για Snapdragon 855 Plus. Διαθέτει επίσης 8GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ η μπαταρία είναι 3.300mAh.

Η selfie κάμερα έρχεται με 10MP και f/2.4 ενώ στην πίσω πλευρά διαθέτει δύο κάμερες, μία wide-angle 12MP με f/1.8 και μία ultra-wide με 12MP και f/2.2.

Είναι διαθέσιμο στις 14 Φεβρουαρίου με τιμή που ξεκινά από τα $1380.