Mark Zuckerberg: Δε μας ενδιαφέρει πλέον να είμαστε αρεστοί

Αλλαγή στρατηγικής για το Facebook
03 Φεβρουαρίου 2020 09:57
Mark Zuckerberg: Δε μας ενδιαφέρει πλέον να είμαστε αρεστοί

Ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε δημόσια αλλαγή πλεύσης για το Facebook, το οποίο πλέον δε θα αποζητά να είναι αρεστό στον κόσμο αλλά να είναι κατανοητό.

Μία κριτική που δεχόμαστε στην προσέγγισή μας την τελευταία δεκαετία ήταν πως επειδή θέλαμε να είμαστε αρεστοί, δεν επικοινωνούσαμε ξεκάθαρα τις πολιτικές μας επειδή ανησυχούσαμε να μην προσβάλουμε ανθρώπους.

Ο Zuckerberg συνέχισε λέγοντας πως ο στόχος της νέας δεκαετίας “είναι όχι να είμαστε αρεστοί αλλά να μας καταλαβαίνουν”. Αυτό απαιτείται για να υπάρχει εμπιστοσύνη, “οι άνθρωποι πρέπει να ξέρουν που πατάς”.

Το Facebook πέρα από τα σκάνδαλα του παρελθόντος, έχει δεχθεί έντονη κριτική το τελευταίο διάστημα επειδή επιτρέπει διαφημίσεις από πολιτικούς ενόψει προεκλογικής περιόδου, οι οποίες αναφέρουν ψευδή στοιχεία. Οικονομικά ωστόσο δε φαίνεται να επηρεάζεται, αφού τα έσοδά του αυξήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο του ’19 κατά 25% σε σχέση με την ίδια περίοδο του ’18, φτάνοντας τα $21 δισεκατομμύρια, με τα κέρδη να φτάνουν τα $7.3 δις. Και οι χρήστες του σημείωσαν άνοδο 8% σε σχέση με το 2018, φτάνοντας στο τέλος του 2019 τους 2.5 δισεκατομμύρια μηνιαίως ενεργούς χρήστες.

Πρόκειται για μία εταιρία η οποία έχει αποδείξει πως μπορεί να αντέξει τη συνεχή κριτική των πρακτικών του και πάλι να κερδίσει τόσο σε έσοδα όσο και σε χρήστες. – Debra Aho Williamson, αναλύτρια του eMarketer