Η Apple στην κορυφή των πωλήσεων για το τέταρτο τρίμηνο του 2019

Samsung δεύτερη, Huawei τρίτη
31 Ιανουαρίου 2020 11:05
Η Apple στην κορυφή των πωλήσεων για το τέταρτο τρίμηνο του 2019

Ένα εξαιρετικό τέταρτο τρίμηνο στις πωλήσεις διένυσε η Apple, αφού την έφερε στην κορυφή της λίστας ξεπερνώντας τη Samsung. Σύμφωνα με το Strategy Analytics οι πωλήσεις του iPhone 11 επέτρεψαν στην Apple να κατέχει το 18.9% της αγοράς, ξεπερνώντας τη Samsung κατά 0.5%, ενώ βελτίωσε και τη ίδια την εικόνα της από το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους κατά 7%. Διανύει τη μεγαλύτερη ανάπτυξή της από το 2015.

Από την άλλη η Samsung είδε τα κέρδη της να μειώνονται σε σχέση με πέρυσι, κατάφερε όμως να κρατήσει το ίδιο μερίδιο αγοράς στο τρίμηνο ενώ το αύξησε στο σύνολο της χρονιάς παραμένοντας πρώτη στο μερίδιο της αγοράς για το 2019.

Η Huawei μετά από τρία τρίμηνα ανάπτυξης μέσα στη χρονιά που την έφεραν στη δεύτερη θέση ξεπερνώντας την Apple, άρχισε να νιώθει τις επιπτώσεις από τις απαγορεύσεις των ΗΠΑ και είδε στο τέταρτο τρίμηνο πτώση 7.4%.

Η Xiaomi συνέχισε την ανάπτυξή της διανύοντας ένα εκπληκτικό τρίμηνο στη δυτική Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα παρέμεινε σταθερή στην αγορά-κλειδί της Ινδίας.

Συνολικά οι πωλήσεις smartphone σημείωσαν 2.2% πτώση φέτος σε σχέση με πέρυσι φτάνοντας τα 1.4 δισεκατομμύρια smartphones.