Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν αποκλείει την Huawei από την 5G υποδομή του

Παρά τις πιέσεις των Αμερικανών
29 Ιανουαρίου 2020 10:22
Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν αποκλείει την Huawei από την 5G υποδομή του

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε και επίσημα πως θα επιτραπεί στη Huawei να στήσει την 5G υποδομή της χώρας, απλά όχι κρίσιμα σημεία αυτής. Να σημειώσουμε πως η Huawei δεν αναφέρθηκε στην ανακοίνωση με το όνομά της, αλλά ως “υψηλού ρίσκου προμηθευτής”, όλοι όμως γνωρίζουν πως για αυτήν έγινε η ανακοίνωση.

Έτσι, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν υποκύπτει στις πιέσεις των Αμερικανών που θα ήθελαν να δουν την Huawei να αποκλείεται από κάθε 5G δίκτυο των συμμάχων τους. Αντ’ αυτού, το Ηνωμένο Βασίλειο θα εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του κινεζικού κολοσσού, προσέχοντας όμως να την αποκλείσει από ευαίσθητα συστήματα, όπως δίκτυα σχετικά με την εθνική ασφάλεια, συγκεκριμένες γεωγραφικές τοποθεσίες όπως πυρηνικά εργοστάσια και στρατιωτικές βάσεις και τέλος περιορίζοντάς την στο 35% των δικτύων που θα συνδέονται τηλέφωνα και συσκευές.

Η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με άγνωστες έως τώρα διπλωματικές επιπτώσεις, ενώ δίνει και πάτημα στους επικριτές της στρατηγικής περί αποκλεισμού της Huawei στις ΗΠΑ οι οποίοι φοβούνται πως έτσι η χώρα θα μείνει πίσω στον αγώνα για την 5G υιοθέτηση.