Η Apple θεωρεί πως αν υιοθετήσει το USB-C θα βλάψει τους καταναλωτές

Θα "πνίξει" την καινοτομία και θα παράγει πολλά απορρίμματα
26 Ιανουαρίου 2020 09:00
Η Apple θεωρεί πως αν υιοθετήσει το USB-C θα βλάψει τους καταναλωτές

Είναι γνωστή η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ένα κοινό πρότυπο φόρτισης το οποίο έχει βρει στην USB-C θύρα, πιέζοντας την Apple να αναθεωρήσει τη στάση της και να εγκαταλείψει το Lightning.

Ωστόσο η Apple φαίνεται να έχει αντίθετη άποψη, αφού πιστεύει πως αν εγκαταλείψει τη Lightning θύρα θα παραχθούν ακόμα περισσότερα απορρίμματα, καθώς από το 2012 που ξεκίνησε να το χρησιμοποιεί, υπάρχουν πολλά αξεσουάρ και συσκευές που το χρησιμοποιούν. Ειδικότερα στην Ευρώπη, υπάρχουν εκατομμύρια συσκευές που χρειάζονται τη Lightning θύρα για να λειτουργήσουν.

Επιπλέον η Apple πιστεύει πως μία τέτοια κίνηση θα έπληττε την καινοτομία εξαναγκάζοντας μία ομοιομορφία στη βιομηχανία που τελικά θα βλάψει τους καταναλωτές. Με δική της έρευνα υπολογίζει πως μία τέτοια κίνηση θα κόστιζε στους Ευρωπαίους 1.5 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι των €13 εκατομμυρίων που σχετίζονται με περιβαλλοντικά οφέλη.

Τέλος, η ανακοίνωση της Apple ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να “συνεχίσει να ψάχνει μία λύση η οποία όμως δεν περιορίζει την ικανότητα της βιομηχανίας να καινοτομεί”.