Η AMD επιβεβαιώνει πως η "Nvidia Killer" κάρτα γραφικών της θα κυκλοφορήσει φέτος

Θα είναι γρηγορότερη από την GeForce RTX 2080 Ti;
20 Ιανουαρίου 2020 09:12
Η AMD επιβεβαιώνει πως η "Nvidia Killer" κάρτα γραφικών της θα κυκλοφορήσει φέτος

Μέσα από το επίσημο κανάλι της στο YouTube, η AMD δημοσίευσε μια συνέντευξη με την CEO της εταιρίας Lisa Su. Στο πλαίσιο αυτού του βίντεο αποκαλύπτονται μερικές πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σχετικά με το μέλλον της εταιρίας.

Συγκεκριμένα, η Su αποκαλύπτει πως πράγματι η κάρτα γραφικών της με το παρατσούκλι ‘Big Navi’ θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2020. Αναλυτικότερα, δήλωσε:

Έχω δει τον κόσμο στο Twitter και το Reddit να αναρωτιέται σχετικά με την Big Navi. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως θα δείτε την Big Navi μέσα στο 2020. Σίγουρα θα υπάρχει και κόσμος που αναρωτιέται για τους Zen 3 επεξεργαστές επίσης. Μπορώ επίσης να σας πω πως οι Zen 3 προχωράνε πολύ καλά και είμαστε ενθουσιασμένοι. Ανυπομονώ να αποκαλύψουμε περισσότερα αργότερα μέσα στο 2020.

Αυτή η αποκάλυψη είναι αξιοσημείωτη, αφού η AMD δε συνηθίζει να σχολιάζει για προϊόντα που δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα. Παράλληλα, είναι σημαντική εξέλιξη και επειδή η AMD δεν ήταν ανταγωνιστική όσον αφορά τις high-end κάρτες γραφικών τον τελευταίο καιρό και υπήρχαν φόβοι πως είχε εγκαταλείψει την κατηγορία. Αν ισχύουν τα OpenVR benchmarks που είχαν διαρρεύσει στο παρελθόν, η Big Navi θα είναι 17% πιο αποδοτική από την γρηγορότερη GeForce RTX 2080 Ti της Nvidia, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να είναι μέχρι και 30% πιο δυνατή από την stock RTX 2080 Ti, απ' όπου και προκύπτει και το άλλο της διαδικτυακό παρατσούκλι "Nvidia Killer".

Μπορείτε να δείτε το εν λόγω βίντεο στον player που ακολουθεί.