Η Poco αποσπάται από την Xiaomi και γίνεται ξεχωριστή εταιρία

Το επιβεβαίωσε η Xiaomi
18 Ιανουαρίου 2020 10:34
Η Poco αποσπάται από την Xiaomi και γίνεται ξεχωριστή εταιρία

Το 2018 η Xiaomi δημιούργησε τη θυγατρική Poco, η οποία είχε σκοπό να δρα ανεξάρτητα από τον κινεζικό γίγαντα. Το μόνο τηλέφωνο που έχει παράγει έως τώρα είναι το Poco F1, το οποίο ήταν ομολογουμένως μία τεράστια επιτυχία, αφού κυκλοφόρησε σε 50 χώρες και ήταν από τις κορυφαίες προτάσεις στα €300. Μάλιστα ο Αντιπρόεδρος της Xiaomi θεωρεί πως ακόμα και σήμεραα, το 2020, αποτελεί μία ανταγωνιστική πρόταση.

Έτσι, η Poco θα ανεξαρτητοποιηθεί από την Xiaomi και θα λειτουργεί ως ξεχωριστή εταιρική οντότητα με τη δική της στρατηγική.

Το Poco F1 είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές τηλέφωνο σε διαφορετικές ομάδες χρηστών και παραμένει ένας κορυφαίος υποψήφιος στην κατηγορία του ακόμα και στο 2020. Νιώθουμε πως ήρθε η ώρα να αφήσουμε την Poco να λειτουργήσει μόνη της τώρα, για αυτό και είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε πως η Poco θα λειτουργήσει ως ανεξάρτητο brand. – Manu Kumar Jain, Αντιπρόεδρος Xiaomi

Αυτή η κίνηση αποτελεί κοινή στρατηγική για τους μεγάλους Κινέζους κατασκευαστές. Η Huawei έχει εδώ και χρόνια την Honor, ενώ η Oppo μας πρόσφερε την OnePlus και την Realme.