Στέλεχος της Google υποστηρίζει πως εκδιώχθηκε επειδή υποστήριζε την ελευθερία έκφρασης στην Κίνα

Επιστολή-κόλαφος από τον επικεφαλής διεθνών σχέσεων της εταιρίας
11 Ιανουαρίου 2020 10:40
Στέλεχος της Google υποστηρίζει πως εκδιώχθηκε επειδή υποστήριζε την ελευθερία έκφρασης στην Κίνα

Ο επικεφαλής διεθνών σχέσεων της Google υποστηρίζει πως εκδιώχθηκε από την εταιρία επειδή προσπαθούσε να προστατέψει την ελευθερία έκφρασης και την ιδιωτικότητα στην Κίνα. Ο Ross LaJeynesse ανακοίνωσε πως μετά από 11 χρόνια προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, η Google του είπε πως δεν υπάρχει πλέον τομέας εργασίας για αυτόν λόγω “αναδιοργάνωσης”. Υποστηρίζει επίσης πως η Google έχει απομακρυνθεί από το “Don’t be evil” σύνθημά της και συνεχώς τον παραγκώνιζε όταν υπήρχαν συζητήσεις με την κινεζική κυβέρνηση για το project Dragonfly.

Να θυμίσουμε πως το project Dragonfly ήταν μία προσπάθεια για την εισαγωγή του Google Search στην Κίνα, αλλά συμπεριλαμβάνοντας στις αναζητήσεις τη λογοκρισία από την κυβέρνηση της Κίνας, project που η Google εγκατέλειψε πέρυσι μετά τη διεθνή κατακραυγή. Ο Ross θα συνεχίσει τη ζωή του συμμετέχοντας στις εκλογές για μία θέση στην Γερουσία των ΗΠΑ.

Έχουμε μία ακλόνητη δέσμευση στην υποστήριξη οργανισμών και προσπαθειών προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτή η δέσμευση δε συνδέεται και δεν επηρεάζεται από την αναδιοργάνωση της ομάδας μας η οποία ήταν δημόσια και επηρέασε πολλά άτομα της ομάδας. Ως μέρος αυτής της αναδιοργάνωσης, προσφέρθηκε στον Ross μία νέα θέση ακριβώς ίδιου επιπέδου και αμοιβής, την οποία απέρριψε. Ευχόμαστε στον Ross ό,τι καλύτερο στις πολιτικές του φιλοδοξίες. – Ανακοίνωση Google