Το Filmmaker Mode έρχεται σε Samsung και Philips τηλεοράσεις

Για να βλέπετε ταινίες όπως σκόπευε ο δημιουργός τους
08 Ιανουαρίου 2020 09:31
Το Filmmaker Mode έρχεται σε Samsung και Philips τηλεοράσεις

Η UHD Alliance, ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για να ορίζει τα standards των οθονών, ανακοίνωσε πως το Filmmaker Mode θα γίνει άμεσα διαθέσιμο στις Samsung και Philips τηλεοράσεις, ενώ ενδιαφέρον έχουν δείξει LG, Panasonic και Vizio, οι οποίες υπόσχονται να φέρουν το Filmmaker Mode στις τηλεοράσεις τους μέσα στο 2020.

Τι είναι όμως το Filmmaker Mode; Οι περισσότερες τηλεοράσεις σήμερα έχουν ενεργό motion smoothing, το οποίο επεξεργάζεται αρκετά την εικόνα και πολλές φορές η εικόνα μπορεί να εμφανίζεται ομαλή αλλά θολή. Αρκετοί ονομάζουν αυτό το φαινόμενο ως "εφέ σαπουνόπερας". Γενικότερα το motion smoothing αλλάζει αρκετά την ταινία που παρακολουθείτε και τις περισσότερες φορές προς το χειρότερο.

Το Filmmaker Mode θα αφαιρέσει όλη την επεξεργασία που κάνει η τηλεόραση, προσφέροντας την ταινία με τον τρόπο που θα ήθελε να τη δείτε ο δημιουργός της. Επιπλέον, η ρύθμιση θα είναι κοινή για όλους τους κατασκευαστές, χωρίς να αλλάζει ονομασία ανά brand, με σκοπό να είναι πιο εύκολη να τη βρείτε.

Φυσικά το Filmmaker Mode έχει την υποστήριξη διάσημων σκηνοθετών, όπως οι Scorsese, J.J. Abrams, James Cameron, Christopher Nolan και άλλοι.