Το νέο concept της Mercedes είναι εμπνευσμένο από το σύμπαν του Avatar

Ναι, την ταινία του James Cameron
07 Ιανουαρίου 2020 18:42
Το νέο concept της Mercedes είναι εμπνευσμένο από το σύμπαν του Avatar

Η Mercedes ακολούθησε έναν εντελώς αντισυμβατικό σχεδιασμό στο νέο της concept αυτόνομου ηλεκτρικού οχήματος. Το Mercedes-Benz AVTR (Advance Vision TRansportation) παίζει με τα γράμματα αφού είναι εμπνευσμένο από την ταινία Avatar του James Cameron. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό όχημα το οποίο μπορεί να κινείται όχι μόνο εμπρός αλλά και πλάγια με “κίνηση καβουριού”. Οι πόρτες είναι διάφανες για να "φέρουν τον οδηγό πιο κοντά στη φύση" και ο φωτισμός βρίσκεται παντού, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του οχήματος.

Τιμόνι δεν υπάρχει και η Mercedes θέλει ο οδηγός να γίνεται “ένα” με το αυτοκίνητο, για αυτό το λόγο διαθέτει βιομετρικούς αισθητήρες. Το interface του αυτοκινήτου προβάλλεται στο σώμα του οχήματος και ο οδηγός κάνει τις επιλογές του με κινήσεις του χεριού, οι οποίες είναι όσο πιο φυσικές γίνεται. Το πίσω μέρος της οροφής διαθέτει 33 οπές που ανοιγοκλείνουν.

Τα κελιά μπαταρίας είναι βασισμένα στο γραφένιο και απόλυτα ανεξάρτητα από μέταλλα και σπάνιες γαίες. Το εσωτερικό διαθέτει vegan DINAMIC δέρμα και το πάτωμα Karuun ξύλο.

Μπορεί να είναι ακόμα μακρινό, αλλά όπως και να έχει είναι ο στόχος μας. – Ola Kallenius, επικεφαλής Mercedes-Benz

Όταν βλέπω αυτό το αμάξι βλέπω ένα όμορφο αμάξι. Βλέπω την υλοποίηση μίας ιδέας. Είναι μία αξιολόγηση του συνολικού κύκλου της ζωής. – James Cameron