Η Sony αποκάλυψε το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο ονόματι VISION-S (ΒΙΝΤΕΟ)

Και έκανε την έκπληξη στo CES 2020
07 Ιανουαρίου 2020 10:29
Η Sony αποκάλυψε το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο ονόματι VISION-S (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν σκέφτεστε τη Sony σίγουρα σας έρχεται στο μυαλό το PlayStation, κάποιο κινητό ή ακουστικά ή ακόμα και κάμερες. Σίγουρα όμως το μυαλό σας δεν πάει στα αυτοκίνητα. Ωστόσο κατά τη διάρκεια του CES 2020, η εταιρία κατάφερε να τους εκπλήξει όλους παρουσιάζοντας το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο με την ονομασία VISION-S.

Πρόκειται περισσότερο για μία επίδειξη των δυνατοτήτων της Sony ως εταιρία με λύσεις σε διαφορετικούς τομείς της τεχνολογίας τις οποίες ενσωμάτωσε σε ένα όχημα και όχι ως βήμα για να ξεκινήσει η εταιρία να παράγει τα δικά της αυτοκίνητα.

Το VISION-S έρχεται εξοπλισμένο με πληθώρα αισθητήρων μέσα και έξω από το αυτοκίνητο, 33 για την ακρίβεια. Οι widescreen οθόνες συνδυάζονται με ηχοσύστημα 360 μοιρών, ενώ διαθέτει και τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, τηλεπικοινωνιών και cloud. Για τη δημιουργία του VISION-S, η Sony συνεργάστηκε με Bosch, Continental, Genetex, Magna και NVIDIA. Το όχημα θεωρείται πως βρίσκεται στο Επίπεδο 2 της αυτόνομης οδήγησης. Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, έχει 2 κινητήρες των 200kW, επιταχύνει από 0-100 σε 4.8 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 240km/h.