Ψυγεία με τεχνητή νοημοσύνη που αναγνωρίζουν τα τρόφιμα από την Samsung και την LG

Θα σας ειδοποιούν για ό,τι λείπει από μέσα
06 Ιανουαρίου 2020 10:14
Ψυγεία με τεχνητή νοημοσύνη που αναγνωρίζουν τα τρόφιμα από την Samsung και την LG

Στη CES 2020, Samsung και LG θα επιδείξουν τις δυνατότητες των smart ψυγείων τους, τα οποία έρχονται φέτος εξοπλισμένα και με τεχνητή νοημοσύνη. Και τα δύο διαθέτουν κάμερες οι οποίες με τη χρήση AI μπορούν να αναγνωρίζουν τα τρόφιμα, ειδοποιώντας το χρήστη τι λείπει ή ακόμα και κάνοντας προτάσεις γευμάτων βάσει των τροφίμων που διαθέτετε.

Το Family Hub ψυγείο της Samsung το έχουμε δει με AKG ηχεία, υποστήριξη Bixby και SmartThings, η τελευταία έκδοση όμως επιτρέπουν στις View Inside κάμερες την αναγνώριση αντικειμένων μέσω AI. To Family Hub θα σας ενημερώνει για το ποια τρόφιμα σας λείπουν, ενώ μέσω του Whisk θα σας σχεδιάζει ένα πλάνο γευμάτων για μία εβδομάδα, δημιουργώντας μία λίστα για ψώνια με συστατικά που θα τα χρησιμοποιήσετε σε πολλαπλές συνταγές. Στην touchscreen οθόνη του μπορείτε να διαβάζετε ειδήσεις, να βλέπετε συνταγές ή να προβάλλετε περιεχόμενο από τα Samsung τηλέφωνα.

Τα InstaView ψυγεία της LG τώρα, προσφέρουν μία 22 ιντσών οθόνη η οποία μπορεί να γίνει διάφανη για να δει ο χρήστης τι έχει μέσα το ψυγείο, χωρίς να ανοίξει την πόρτα και να διαφύγει ο κρύος αέρας. Τα παγάκια μπορούν να παραχθούν πλέον σε σφαιρικό σχήμα με την Craft Ice λειτουργία.

Με τη ThinQ τεχνολογία θα αναγνωρίζονται τα τρόφιμα που θα τοποθετούνται ή θα αφαιρούνται από το ψυγείο, προσφέροντας προτάσεις για δημιουργία γευμάτων βάσει των διαθέσιμων συστατικών.

Τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τα προηγούμενα μοντέλα, οι τιμές θα κυμαίνονται από $4.500 έως $6.000.