Η VW αντιμετωπίζει τις ουρές στους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων με ρομπότ

Γιατί να πηγαίνετε εσείς στη φόρτιση όταν η φόρτιση μπορεί να έρθει σε εσάς;
28 Δεκεμβρίου 2019 09:38
Η VW αντιμετωπίζει τις ουρές στους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων με ρομπότ

Με την άνοδο των ηλεκτρικών οχημάτων παρατηρούνται φαινόμενα που δεν υπήρχαν στις αρχές της κυκλοφορίας τους. Για παράδειγμα, σε ορισμένες περιοχές οι σταθμοί φόρτισης δεν επαρκούν για τον όγκο αυτοκινήτων που χρειάζονται φόρτιση. Επειδή μάλιστα η φόρτιση διαρκεί κάποια ώρα, πολλοί ιδιοκτήτες οχημάτων το αφήνουν να φορτίζει όσο ασχολούνται με άλλες δουλειές, με αποτέλεσμα πολλές φορές ένα όχημα να καταλαμβάνει μία θέση φόρτισης ενώ έχει ήδη φορτίσει, αποτρέποντας άλλα οχήματα από το χρησιμοποιήσουν τη θέση.

Αυτό θέλει να αλλάξει η Volkswagen με το αυτόνομο ρομπότ φόρτισης. Θεωρητικά, εσείς θα μπορείτε να παρκάρετε όπου θέλετε το αυτοκίνητό σας μέσα σε κάποια όρια και το ρομπότ θα αναζητήσει το όχημά σας και θα το φορτίσει.

Το κινητό ρομπότ φόρτισης θα φέρει την επανάσταση όσον αφορά τη φόρτιση σε διαφορετικές εγκαταστάσεις πάρκινγκ, όπως τα πολυόροφα πάρκινγκ, τα υπόγεια και τα υπαίθρια, επειδή φέρνουμε την υποδομή φόρτισης στο αυτοκίνητο και όχι το ανάποδο. Έτσι, κάνουμε σχεδόν κάθε χώρο πάρκινγκ ηλεκτρικό, χωρίς περίπλοκα μέτρα στις υποδομές. – Mark Moller, επικεφαλής ανάπτυξης στο Volkswagen Group Components