Η WSJ κατηγορεί την Huawei πως έλαβε δισεκατομμύρια από την κυβέρνηση της Κίνας

Το αρνείται κατηγορηματικά η εταιρία
27 Δεκεμβρίου 2019 09:40
Η WSJ κατηγορεί την Huawei πως έλαβε δισεκατομμύρια από την κυβέρνηση της Κίνας

Στα “χαρακώματα” βρίσκονται Wall Street Journal και Huawei με την πρώτη να εξαπολύει κατηγορίες και τη δεύτερη να τις διαψεύδει. Αφορμή το άρθρο της WSJ, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση της Κίνας πρόσφερε οικονομική ενίσχυση στην Huawei ύψους $75 δισεκατομμυρίων, επιτρέποντάς της να επιβιώσει στον εμπορικό πόλεμο που δέχεται από τις ΗΠΑ. Η χείρα βοηθείας υποτίθεται πως ήρθε με τη μορφή κρατικών δανείων, επενδύσεων κεφαλαίου, φοροαπαλλαγές, αλλά και ανάμιξη διπλωματών.

Η Huawei έσπευσε να απαντήσει στο άρθρο της WSJ με μία μακροσκελή ανακοίνωση, απορρίπτοντας τις κατηγορίες εναντίον της και τονίζοντας την προκατάληψη της WSJ απέναντι στην εταιρία.

Για άλλη μια φορά, η WSJ εξέδωσε αναληθή γεγονότα σχετικά με την Huawei βασισμένα σε ψευδείς πληροφορίες. Αυτή τη φορά, οι εξωφρενικές κατηγορίες σχετικά με τα οικονομικά της Huawei αγνοούν 30 χρόνια επιτυχημένων επενδύσεων στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης, τα οποία οδήγησαν την καινοτομία και την tech βιομηχανία στο σύνολό της.

Η Huawei αρνείται ουσιαστικά ειδική μεταχείριση από την κινεζική κυβέρνηση και επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να πάρει τη νομική οδό για αρκετά ανεύθυνα άρθρα.