Όχι, το Huawei P40 δε θα έχει μπαταρία γραφενίου 

Διαψεύδει επίσημα τις πληροφορίες η εταιρία

Όχι, το Huawei P40 δε θα έχει μπαταρία γραφενίου

Πριν μερικές μέρες, ο επίσημος λογαριασμός Twitter της Huawei France πραγματοποίησε μία ανάρτηση, σύμφωνα με την οποία το επερχόμενο Huawei P40 θα διαθέτει μπαταρία γραφενίου. Το tweet μάλιστα συνοδευόταν από μία fan-made απεικόνιση της συσκευής, κάτι που έκανε αρκετούς διστακτικούς να το πιστέψουν. Και από ότι φαίνεται καλά έκαναν, αφού το tweet κατέβηκε και η Huawei προχώρησε σε επίσημη διάψευση, σημειώνοντας μάλιστα πως δε θα έπρεπε να περιμένουμε μία τέτοια τεχνολογία σύντομα.

Μάλιστα πριν τη διάψευση, ο διάσημος leaker Ice Universe είχε διαψεύσει την ανάρτηση λέγοντας πως μία τέτοια τεχνολογία είναι προς το παρόν αδύνατη.

Το γραφένιο είναι ένα επαναστατικό υλικό που υπόσχεται σημαντικές βελτιώσεις στους χρόνους φόρτισης και στην αντοχή των μπαταριών σε σχέση με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου που έχουμε σήμερα. Με τη σημερινή τεχνολογία όμως είναι αρκετά δύσκολο να κατασκευαστούν. Ακόμα και η Samsung η οποία έχει το προβάδισμα στην παραγωγή τους σε σχέση με άλλες εταιρίες, δεν αναμένει κάποια ενσωμάτωση σε τηλέφωνο πριν το 2021 τουλάχιστον.

0 σχολια