Πάνω από 267 εκατομμύρια Facebook χρήστες είδαν τα στοιχεία τους εκτεθειμένα στο διαδίκτυο

Ονόματα και τηλέφωνα βρέθηκαν σε hacker forum
20 Δεκεμβρίου 2019 10:15
Πάνω από 267 εκατομμύρια Facebook χρήστες είδαν τα στοιχεία τους εκτεθειμένα στο διαδίκτυο

Σύμφωνα με μία αναφορά της Comparitech, user IDs, ονόματα και τηλεφωνικοί αριθμοί 267 εκατομμυρίων χρηστών Facebook διέρρευσαν στο διαδίκτυο. Οι πληροφορίες βρέθηκαν σε database η οποία δεν προφυλασσόταν με password και ήταν εκτεθειμένη επί δύο εβδομάδες. Η database έπειτα αναρτήθηκε ως download αρχείο σε ένα hacker forum.

Εξετάζουμε το θέμα, αλλά πιστεύουμε πως πρόκειται για πληροφορίες που αποκτήθηκαν πριν να γίνουν αλλαγές τα τελευταία χρόνια για να προστατεύσουμε καλύτερα τις πληροφορίες του κόσμου. – Εκπρόσωπος Facebook

Συγκεκριμένα, η έρευνα αναφέρει καταχώριση της database στις 4 Δεκεμβρίου, στις 12 Δεκεμβρίου έγινε η ανάρτηση στο hacker forum, στις 14 Δεκεμβρίου την εντόπισαν οι ερευνητές της Comparitech και έστειλαν αναφορά στον πάροχο που χειρίζεται την IP διεύθυνση του server, ενώ η database αποσύρθηκε στις 19 Δεκεμβρίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που δεδομένα χρηστών εκτίθενται από το Facebook στο διαδίκτυο. Μόλις το Σεπτέμβριο διέρρευσαν 419 εκατομμύρια αρχεία, ενώ και λάθη από συνεργαζόμενες εταιρίες εξέθεσαν 540 εκατομμύρια αρχεία χρηστών μέσα στο έτος.