Η Ferrari δε θα ακολουθήσει το ρεύμα της ηλεκτροκίνησης 

Τουλάχιστον μέχρι το 2025

Η Ferrari δε θα ακολουθήσει το ρεύμα της ηλεκτροκίνησης

Η Ferrari μπορεί να αποκάλυψε το SF90 Stradale ως το πρώτο της υβριδικό supercar, αυτό δε σημαίνει όμως πως είναι έτοιμη να παράγει ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο. Ο CEO της εταιρίας, Louis Camilleri, δήλωσε στο Reuters πως η Ferrari δε θα παράγει κάποιο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο, τουλάχιστον μέχρι το 2025.

Η απόφαση δεν προέρχεται από κάποια αντίθεση προς την ηλεκτροκίνηση, αλλά πάρθηκε επειδή η εταιρία δε θεωρεί πως οι τεχνολογίες των μπαταριών και της φόρτισης είναι στο επίπεδο που θέλει η Ferrari.

Η τεχνολογία των μπαταριών δε είναι ακόμα εκεί που πρέπει. Υπάρχουν ακόμα σημαντικά προβλήματα στην αυτονομία και στην ταχύτητα φόρτισης. Κάποια στιγμή θα παράγουμε ένα ηλεκτρικό. Αλλά μετά το 2025. Όχι σύντομα. – Louis Camilleri

Τα βραχυπρόθεσμα σχέδια της Ferrari συμπεριλαμβάνουν περισσότερα υβριδικά μοντέλα. Μάλιστα μέχρι το 2022, η εταιρία θέλει το 60% των οχημάτων που θα πουλάει να είναι ηλεκτρικά. Στον τομέα έρευνας της Ferrari είναι ακόμα και εναλλακτικές τεχνολογίες, όπως υδρογόνο και βιοκαύσιμα.

0 σχολια