Η Samsung "αδειάζει" τον Πρόεδρό της σχετικά με τις δηλώσεις του για το Galaxy Fold

Δεν έχει πουλήσει 1 εκατομμύριο συσκευές
14 Δεκεμβρίου 2019 09:00
Η Samsung "αδειάζει" τον Πρόεδρό της σχετικά με τις δηλώσεις του για το Galaxy Fold

Ο Πρόεδρος της Samsung Electronics, Young Sohn αποκάλυψε πως η εταιρία έχει πουλήσει ένα εκατομμύριο Galaxy Fold, ωστόσο φαίνεται πως αυτό το νούμερο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η Samsung έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως δεν έχει πουλήσει τόσες συσκευές, με εκπρόσωπό της να εξηγεί πως ο Sohn μάλλον μπέρδεψε το νούμερο με το στόχο των αρχικών πωλήσεων της χρονιάς, τονίζοντας πως οι πωλήσεις του πρώτου αναδιπλούμενου smartphone της εταιρίας δεν έχουν φτάσει ακόμα τις 1 εκατομμύριο μονάδες.

Παραμένει άγνωστο επομένως πόσα Galaxy Fold έχουν πωληθεί, με το τηλέφωνο να κυκλοφορεί ξανά σε επιλεγμένες αγορές το Σεπτέμβριο. Προηγούμενες δηλώσεις της Samsung έκαναν λόγο για εκτίμηση πωλήσεων στις 500.000 μονάδες πριν φύγει ο χρόνος, σε παγκόσμιο επίπεδο. Αναλυτές εκτιμούν πως οι πωλήσεις θα κυμανθούν στις 400.000 με 500.000.

Η Samsung αναμένεται να πουλήσει 6 εκατομμύρια μονάδες το 2020 και 20 εκατομμύρια το 2021. Οι τιμές των αναδιπλούμενων τηλεφώνων αναμένεται να μειωθούν σταδιακά και αυτό θα αυξήσει τη ζήτησή τους. – Choi Bo-young, αναλυτής της Kyobo Securities