Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι πλέον προτιμούν AMD παρά Intel – Νέα έρευνα αποκαλύπτει

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά του European Hardware Association
03 Δεκεμβρίου 2019 09:55
Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι πλέον προτιμούν AMD παρά Intel – Νέα έρευνα αποκαλύπτει

Η AMD φαίνεται πως κερδίζει συνεχώς έδαφος έναντι της Intel, με την κοινή γνώμη να έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια χάρη στους ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς Ryzen επεξεργαστές. Συγκεκριμένα, το European Hardware Association (EHA) μέσα από τη νέα του έρευνα για το 2019 αποκαλύπτει πως το 60% των enthusiasts προτιμά AMD CPUs αντί για Intel CPUs.

Το αξιοσημείωτο είναι πως το ποσοστό αυτό έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια. Το 2018 η πίτα ήταν μοιρασμένη με 50% για την κάθε εταιρία, ενώ το 2017 οι περισσότεροι enthusiasts (60%) είχαν δηλώσει πως προτιμούν Intel επεξεργαστή.

Η EHA πιστεύει πως βασικός παράγοντας για αυτή την αλλαγή ήταν η κυκλοφορία της Ryzen 3000 σειράς. Πράγματι η τρίτη γενιά επεξεργαστών της AMD έφερε σημαντικά βελτιωμένη απόδοση, με τον 12 πυρήνων Ryzen 9 3900X και τον 16 πυρήνων Ryzen 9 3950X να ξεχωρίζουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια έρευνα περιλάμβανε δεδομένα και για τις κάρτες γραφικών. Εκεί η AMD έχει πολύ δρόμο ακόμα, με την Nvidia να κυριαρχεί. Μόλις το 23% των χρηστών προτιμά τις κάρτες γραφικών της AMD, πράγμα που σημαίνει πως οι GPUs της Nvidia κυριαρχούν όσον αφορά την κοινή γνώμη. Μάλιστα, από τους χρήστες που δήλωσαν ότι προτιμούν AMD GPU, οι περισσότεροι ήταν υποστηρικτές και των CPUs της εταιρίας.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για την ανεξάρτητη έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 10,000 άνθρωποι, πατώντας εδώ.