Η Apple διπλασιάζει την παραγωγή AirPods Pro λόγω της υψηλής ζήτησης

Βασίζεται σε Κινέζους κατασκευαστές παρά την πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ
28 Νοεμβρίου 2019 10:11
Η Apple διπλασιάζει την παραγωγή AirPods Pro λόγω της υψηλής ζήτησης

Τα AirPods της Apple είναι σήμερα ίσως τα πιο δημοφιλή πραγματικά ασύρματα ακουστικά του εμπορίου και τα νέα AirPods Pro φαίνεται πως βαδίζουν στα ίδια βήματα. Σύμφωνα με μία αναφορά του Nikkei Asian Review, η ζήτηση για τα νέα ακουστικά της Apple είναι τόσο μεγάλη που η Apple αναγκάζεται να διπλασιάσει την παραγωγή τους.

Χωρίς να γνωρίζουμε πόσα AirPods Pro έχει πουλήσει η Apple μέχρι σήμερα, η αναφορά κάνει λόγο για αύξηση της παραγωγής στις 2 εκατομμύρια μονάδες το μήνα.

Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιήσει ένα νέο προμηθευτή από την Κίνα, την Luxshare-ICT, παρά το τεταμένο κλίμα μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας στον τομέα του εμπορίου. Η κίνηση της Apple έρχεται και σε αντίθεση με τις επιθυμίες του Αμερικανού Προέδρου να φιλοξενεί η Apple τις κατασκευαστικές εργασίες της σε αμερικανικό έδαφος. Επιπλέον, η Apple έδωσε εντολή αύξησης παραγωγής και για τα απλά AirPods, στην Goertek που εδρεύει στο Βιετνάμ.

Η νέα στρατηγική της Apple αποτελεί πλήγμα για τους γνωστούς προμηθευτές της εταιρίας, όπως η Foxconn, η Quanta Computer και η Inventec.