Η OnePlus παραδέχεται δεύτερη παραβίαση δεδομένων χρηστών

Χωρίς να δίνει ακριβή αριθμό
27 Νοεμβρίου 2019 12:03
Η OnePlus παραδέχεται δεύτερη παραβίαση δεδομένων χρηστών

Με ανακοίνωσή της η OnePlus παραδέχεται πως ένας “μη εξουσιοδοτημένος χρήστης” απέκτησε πρόσβαση στα στοιχεία χρηστών της OnePlus από τις παραγγελίες τους στο website της. Ονόματα, emails, διευθύνσεις και τηλεφωνικοί αριθμοί έχουν εκτεθεί, ωστόσο η εταιρία διαβεβαιώνει πως πληροφορίες τραπεζικών λογαριασμών, passwords και accounts είναι ασφαλή.

Η OnePlus δεν αποκάλυψε τον αριθμό των χρηστών που έπεσαν θύματα του data breach, αλλά έχει ήδη στείλει emails για να τους ενημερώσει. Ταυτόχρονα, επιθεωρεί το website της για να σιγουρευτεί πως δεν υπάρχουν παρόμοια προβλήματα ασφαλείας.

Οι επηρεαζόμενοι χρήστες μπορεί να λάβουν spam και phishing emails ως αποτέλεσμα αυτού του περιστατικού. Πήραμε άμεσα μέτρα για να σταματήσουμε τον εισβολέα και να ενισχύσουμε την ασφάλειά μας. Πριν να δημοσιοποιήσουμε το θέμα, ενημερώσαμε τους επηρεαζόμενους χρήστες μέσω email. Τώρα συνεργαζόμαστε στενά με τις σχετικές αρχές για να ερευνήσουμε περαιτέρω το περιστατικό.

Λυπόμαστε βαθιά για αυτό και δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αποτρέψουμε τέτοια περιστατικά στο μέλλον.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό ασφαλείας που πλήττει την OnePlus. Τον Ιανουάριο του 2018 υπήρξε μία ακόμα παραβίαση ασφαλείας η οποία κατέληξε στο να κλαπούν οι πληροφορίες πιστωτικών καρτών 40.000 πελατών.