Αυτό είναι το “αγροτικό” του μέλλοντος; – Γνωρίστε το Tesla CYBERTRUCK (ΒΙΝΤΕΟ)

Το νέο ηλεκτρικό "θηρίο" της Tesla αποκαλύφθηκε
22 Νοεμβρίου 2019 16:10
Αυτό είναι το “αγροτικό” του μέλλοντος; – Γνωρίστε το Tesla CYBERTRUCK (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα από το πιο πολυσυζητημένα θέματα στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες είναι το CYBERTRUCK της Tesla, το οποίο τράβηξε τα βλέμματα πάνω του με την ιδιαίτερη εμφάνισή του, αφού μοιάζει να βγήκε από την πασίγνωστη ταινία Blade Runner. Πρόκειται για το νέο ηλεκτρικό όχημα της εταιρίας, το οποίο αποτελεί την πρώτη προσπάθεια της Tesla στην κατηγορία των pickup trucks ή αλλιώς στα “αγροτικά” όπως συνηθίζεται να τα λέμε.

Αναλυτικότερα, ο CEO της Tesla, Elon Musk, αποκάλυψε το ηλεκτρικό όχημα σε ένα ειδικό event που έλαβε χώρα στην Καλιφόρνια. Η αντίδραση του κοινού όταν το CYBERTRUCK εμφανίστηκε στη σκηνή ήταν χαρακτηριστική, αφού εξωτερικά το αυτοκίνητο είναι αρκετά ασυνήθιστο με απότομες γωνίες, μεγάλες συνεχόμενες μεταλλικές επιφάνειες και μεγάλες ρόδες.

Μάλιστα, το εξωτερικό είναι κατασκευασμένο από κράμα ανοξείδωτου χάλυβα. Πρόκειται για το ίδιο μέταλλο που χρησιμοποιείται στους πυραύλους της Space. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Musk, αυτό κάνει το όχημα αλεξίσφαιρο τουλάχιστον για τα μικρά πυροβόλα όπλα, συμπεριλαμβανομένων των πιστολιών 9 χιλιοστών.

Δυστυχώς τα πράγματα δεν κύλισαν τόσο ομαλά στην παρουσίαση του αλεξίσφαιρου γυαλιού που θα βρίσκεται στα παράθυρα του οχήματος. Συγκεκριμένα, ο Elon Musk καθοδήγησε έναν άνδρα να πετάξει μια μεταλλική σφαίρα στο παράθυρο και το τζάμι έσπασε και τις δύο φορές.

Συνεχίζοντας, ο Musk τόνισε πως το όχημα είναι καλύτερο στη ρυμούλκηση και στο τράβηγμα φορτίου από ότι το Ford F-150 και η απόδοση του σαν sports αυτοκίνητο ξεπερνά την Porsche 911.

Το CYBERTRUCK θα έρχεται σε διάφορες εκδόσεις. Η ακριβότερη θα έχει τριπλό μoτέρ και θα μπορεί να φτάσει τα 60 μίλια την ώρα σε μόλις 2.9 δευτερόλεπτα. Παράλληλα θα μπορεί να κουβαλήσει φορτίο 1.5 τόνου και να ρυμουλκήσει 6.5 τόνους. Με πλήρη φόρτιση θα μπορείτε να ταξιδέψετε μέχρι και 500 μίλια.

Παράλληλα, το όχημα ενσωματώνει και την εντυπωσιακή adaptive air suspension system τεχνολογία. Αυτή θα σας επιτρέπει να ανυψώσετε ή να χαμηλώστε την ανάρτηση 4 ίντσες προς οποιαδήποτε κατεύθυνση για να έχετε παντού εύκολη πρόσβαση, ενώ το αμάξι μπορεί και από μόνο του να βρίσκει το κατάλληλο επίπεδο για να σας βοηθά με κάθε εργασία.

Η ακριβότερη έκδοση θα κοστίζει $69,900, ωστόσο η τιμή του βασικού CYBERTRUCK θα ανέρχεται σε $39,900.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο με τα διάφορα αποσπάσματα της παρουσιάσης, από το The Verge.