Το Facebook χρησιμοποιεί κρυφά την κάμερα του iPhone όσο εσείς χρησιμοποιείτε την εφαρμογή

Το Facebook σπεύδει να διορθώσει το bug
13 Νοεμβρίου 2019 10:27
Το Facebook χρησιμοποιεί κρυφά την κάμερα του iPhone όσο εσείς χρησιμοποιείτε την εφαρμογή

Το Facebook έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν πως “ακούει” τις συνομιλίες των χρηστών. Κατηγορίες τις οποίες έχει αρνηθεί, αλλά η τελευταία εξέλιξη δε βοηθά τη θέση του και ενισχύει τις ανησυχίες των χρηστών. Σε ένα πρόσφατο tweet, ο Joshua Maddux ανακάλυψε πως όταν χρησιμοποιεί το Facebook για iOS, η κάμερα ενεργοποιείται χωρίς λόγο και λειτουργεί στο background. Το φαινόμενο εντοπίζεται σε νεότερες iOS εκδόσεις και όχι σε παλαιότερες.

Μετά τις αναφορές του Maddux, το CNET κατάφερε να αναπαράγει το φαινόμενο, ενώ ανακάλυψε πως η πρώτη αναφορά αυτού εντοπίζεται στις 2 Νοεμβρίου.

Το Facebook αναγνώρισε αμέσως το πρόβλημα και το απέδωσε σε bug το οποίο θα διορθώσει σήμερα κιόλας.

Πρόσφατα ανακαλύψαμε πως η 244 έκδοση του Facebook για το iOS, εκκινούσε την κάμερα σε landscape mode ενώ δε θα έπρεπε. Φτιάχνοντας αυτό το πρόβλημα την προηγούμενη εβδομάδα με την έκδοση 246 – η οποία κυκλοφόρησε στις 8 Νοεμβρίου – καταλάθος εισάγαμε ένα bug το οποίο έκανε την εφαρμογή να επιλέγει την κάμερα δίπλα από το News Feed όποτε οι χρήστες επέλεγαν φωτογραφίες. Δεν παρατηρήσαμε φωτογραφίες ή videos να γίνονται upload εξαιτίας αυτού του bug.