Το Apple Watch ειδοποίησε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μετά από ατύχημα με αυτοκίνητο

Ο οδηγός ήταν αναίσθητος
07 Νοεμβρίου 2019 10:16
Το Apple Watch ειδοποίησε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μετά από ατύχημα με αυτοκίνητο

Άλλο ένα περιστατικό όπου το Apple Watch μπορεί να έσωσε ακόμα μία ζωή έρχεται στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με την Αστυνομία του Surrey στην Αγγλία, το Apple Watch ενός οδηγού ειδοποίησε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν το όχημά του ενεπλάκη σε ατύχημα και ο ίδιος ήταν αναίσθητος. Το Apple Watch κατέγραψε τη σύγκρουση ως “πτώση” και κάλεσε σε βοήθεια.

Οι λεπτομέρειες του ατυχήματος δεν είναι ξεκάθαρες, ωστόσο φαίνεται να ήταν αρκετά σοβαρό, αφού η Αστυνομία του Surrey μέσω Twitter έσπευσε να δημοσιεύσει το γεγονός και να καλέσει όλους να ενεργοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα στο Apple Watch τους, ενώ συνιστά να καταχωρήσουν οι χρήστες και κάποιες ιατρικές πληροφορίες στο ρολόι τους προς βοήθεια των διασωστών.

Όταν το Apple Watch ανιχνεύσει μία κίνηση που θεωρεί πως είναι πτώση, καλεί το χρήστη να κάνει tap στην οθόνη με οπτική και ηχητική ειδοποίηση για να βεβαιωθεί πως είναι καλά. Αν μετά την παρέλευση 60 δευτερολέπτων ο χρήστης δεν έχει αντιδράσει, ειδοποιεί τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τις προεπιλεγμένες επαφές, δίνοντας την GPS θέση του χρήστη.