Η Huawei αυξάνει κατά 66% το μερίδιό της στην Κίνα  

Κατέχει τώρα το 42% της αγοράς σε βάρος των iPhone

Η Huawei αυξάνει κατά 66% το μερίδιό της στην Κίνα

Οι αμερικανικές κυρώσεις φαίνεται πως έχουν πεισμώσει την Huawei, η οποία καταγράφει αύξηση 66% στις εγχώριες πωλήσεις. Σύμφωνα με την Canalys, η Huawei διέθεσε 41.5 εκατομμύρια συσκευές στην Κίνα, κατέχοντας για πρώτη φορά το 42% αυτής της τεράστιας αγοράς.

Στο ίδιο τρίμηνο πέρυσι, η Huawei είχε διαθέσει 25 εκατομμύρια συσκευές και κατείχε το 25% της αγοράς της χώρας. Γενικά, τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2019 η Huawei διέθεσε 185 εκατομμύρια smartphones, μία αύξηση της τάξης του 26% σε σχέση με πέρυσι.

Η επιτυχία της Huawei “χαντάκωσε” τις πωλήσεις των ανταγωνιστών, εγχώριων και μη. Οι Oppo, Vivo και Xiaomi είδαν το μερίδιό τους να πέφτει, ενώ σημαντικές απώλειες είχε και η Apple η οποία κατέχει πλέον μόλις το 7% της αγοράς της Κίνας, σημειώνοντας αρνητικό ρεκόρ πενταετίας στις πωλήσεις.

Σύμφωνα με την ανάλυση, η πορεία της Huawei στην Κίνα θα συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς καθώς η κυρίαρχη θέση της, της δίνει διαπραγματευτική δύναμη απέναντι στους προμηθευτές της και τους συνεταίρους της, ενώ η έλευση του 5G θα την ενισχύσει ακόμα περισσότερο.