Το Huawei Mate X έρχεται στις 15 Νοεμβρίου

Μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις
24 Οκτωβρίου 2019 11:22
Το Huawei Mate X έρχεται στις 15 Νοεμβρίου

Η Samsung κυκλοφόρησε την αναδιπλούμενη συσκευή της με τα προβλήματα που αυτή έφερε. Την ίδια στιγμή η Huawei κράτησε τη δικιά της πρόταση εκτός αγοράς για αρκετό διάστημα, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να φτάσει στα χέρια των χρηστών. Η εταιρία επιβεβαίωσε πως το Huawei Mate X θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 15 Νοεμβρίου.

Ωστόσο σημειώνει πως η κυκλοφορία του θα γίνει αποκλειστικά στην Κίνα, με την παγκόσμια διαθεσιμότητά του να παραμένει ακόμα άγνωστη. Η τιμή της συσκευής θα είναι στα 16.999 γουάν (€2.159) και θα διαθέτει, 8GB RAM και 512GB αποθηκευτικού χώρου. Αξίζει να αναφερθεί πως η αλλαγή της οθόνης θα κοστίζει 2.699 γουάν (€343).

Η Huawei αποκάλυψε ακόμα πως ένα ελαφρώς αναβαθμισμένο Mate Xs με τον 5G Kirin 990 θα έρθει στην αγορά τον Μάρτιο. Η διαθεσιμότητα σε χώρες εκτός Κίνας θα εξαρτηθεί από τη διαθεσιμότητα των 5G δικτύων και από μία διεθνή στρατηγική κυκλοφορίας η οποία βρίσκεται τώρα υπό επεξεργασία. Ο εμπορικός πόλεμος από τις ΗΠΑ και το γεγονός πως δε θα διαθέτει Google apps κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη διάθεση μιας ήδη ακριβής συσκευής.