Η Αστυνομία αντιδρά στο νέο χαρακτηριστικό του Google Maps  

Η Google απαντά

Η Αστυνομία αντιδρά στο νέο χαρακτηριστικό του Google Maps

Η Google με μία πρόσφατη αναβάθμιση του Google Maps, εισήγαγε αρκετά χαρακτηριστικά που βρίσκαμε μέχρι τώρα μόνο στο Waze, την άλλη εφαρμογή της εταιρίας που βασίζεται στη βάση χρηστών της για να αναφέρουν ατυχήματα, μποτιλιαρίσματα, ακόμα και αστυνομικά μπλόκα. Τώρα που αυτά τα χαρακτηριστικά ήρθαν και στο σαφώς πιο δημοφιλές Google Maps, η Αστυνομία δεν είναι χαρούμενη, καθώς η εφαρμογή μέσω των αναφορών για ραντάρ ταχύτητας επιτρέπει στους χρήστες να γνωρίζουν την ακριβή τοποθεσία των αστυνομικών.

Η National Sheriffs’ Association υποστηρίζει την Waze εφαρμογή της Google αλλά είναι κατηγορηματικά αντίθετη στο χαρακτηριστικό εύρεσης της αστυνομίας μέσα στην εφαρμογή. Δεν υπάρχει ηθικός ή νόμιμος λόγος να υπάρχει το πλήκτρο εύρεσης μπλόκων στην εφαρμογή. Η ανησυχία μας είναι για την ασφάλεια των αστυνομικών και των κοινοτήτων. Οι Wazers μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το χαρακτηριστικό για να αποφύγουν την αστυνομία ή για να βρουν αστυνομικούς ώστε να εκτελέσουν πιθανές πράξεις βίας εναντίον τους. Ανησυχούμε πως τρομοκράτες, ομάδες οργανωμένου εγκλήματος και συμμορίες θα βρουν πως αυτό είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για να επεκτείνουν τις εγκληματικές τους δραστηριότητες. – Επιστολή NSA

Η Google απάντησε με δήλωσή της στο Business Insider.

Το να πληροφορείς τους οδηγούς για επικείμενα ραντάρ ταχύτητας τους επιτρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και να κάνουν πιο ασφαλείς επιλογές όταν βρίσκονται στο δρόμο.