Το Instagram θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποιον να κάνετε unfollow

Ομαδοποιώντας τα accounts
21 Οκτωβρίου 2019 09:53
Το Instagram θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποιον να κάνετε unfollow

Αν είστε παλιός και δραστήριος χρήστης του Instagram μάλλον έχετε καταλήξει να ακολουθείτε εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες ανθρώπους και το πιο πιθανό είναι να έχετε ξεχάσει ποιους ακολουθείτε, ενώ σίγουρα δε βλέπετε την πλειοψηφία αυτών που ακολουθείτε στο feed σας λόγω της αλγοριθμικής φύσης του. Το Instagram φαίνεται πως θέλει να το αλλάξει αυτό, προσφέροντάς σας μερικά εργαλεία για να αποφασίσετε ποιους να κάνετε unfollow.

Μία ερευνήτρια εφαρμογών ονόματι Jane Manchun Wong ανακάλυψε πως το Instagram δοκιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό το οποίο θα σας εμφανίζει λογαριασμούς με τους οποίους αλληλεπιδράτε λιγότερο και λογαριασμούς οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν στο feed σας τις τελευταίες 90 μέρες.

Το feed του Instagram βασίζεται σε έναν αλγόριθμο ο οποίος σας δείχνει πρώτα τα posts αυτών που αλληλεπιδράτε μαζί τους περισσότερο, καθώς υποθέτει πως αυτά τα accounts είναι πιο ενδιαφέροντα για εσάς. Το νέο χαρακτηριστικό αν τελικά εφαρμοστεί, θα σας επιτρέψει να εντοπίσετε αυτούς στη Following λίστα σας που θα θέλατε ίσως να σταματήσετε να ακολουθείτε.